Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ochočení leguána zeleného

No po 1. kup si nove terarium a nie akvarium pre neho je to mali priestor akvarium aj ked sa zda že je tam velmi mali .. on potrebuje mat trošku vybehu a trošku slobody .. proste mu potrebuješ spraviť podmienky v akych žije v jeho domovine mam červeneho a myslim že sa moc od zeleneho neliši iba sfarbenim a miestom domoviny ..

po 2. ak budeš kupovať terarium tak si kup z vysuvacimi dvierkami v predu ( ak povieš že pre leguana tak ti ine ani nemožu dat ) je to kvoli tomu aby ked ho chytaš tak aby videl kto aby si zvykol a aby ste boli onedlho kamarati

po 3. musiš s nim traviť viac času ked ho maš len 3 tyždne tak by si s nim mala byť asi hodinku denne (minimalne ) a hladkať maznať sa s nim .. ( napriklad moj nema rad ked ho bozkam vždycky začne skakať ..

po 4. ( mimo temy ) prosim ťa davaj pozor nanho na takeho maleho treba davať ovela večši pozor ako na velkeho .. ked už sa budete mať radi tak skušaj si ho nechavať na ruke ked ma klud a pokoj tak by ti nemal utiecť .. ale davaj pozor hlavne na chvost aby sa mu neodlomil .. ano dorastie .. ale si pozri neake videa na youtube.com a niektore tam maju zlomene chvosty .. jeho hodnota ak by si ho chcela predať tak je podla mna ovela menšia ako niekedy .. a ešte davaj pozor aby ti nevošiel pod skrinu alebo niekde inde .. može sa porezať a može zdochnuť .. davaj pozor aj na prievany a čistotu v terariu .



Ešte sa chcem spytať neakych teraristov .. neviete mi poradiť ? mam leguana je ešte maly može mať pol roka .. a ma v oku "kapre" viem že u človeka to nieje nič zvlaštne lebo oko sa čisti .. ale niekde som čital že leguany nemaju vytoky z očiked maju tak ma nedostatok vitaminu a a treba mu davať UV žiarenie to ešte nemam dneska mi to pridu namontovať .. a chcem sa spytať či je natom niečo pravdy .? dakujem .. a ešte moj ocko bol niekedy veterinar a pytal som sa aj jeho a povedal mi že može to byť aj z prievanu kedže ho mame doma na takom mieste že ak sme na zahrade tak vždy su otvorene dvere .. dakujem

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny