Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Budíček

Ahoj, potřebuji radu zkušených chovatelů:-)...mám už 3,5 měsíce zazimovanou želvičku a zajímalo by mě, jak dlouho by měla ještě spát, nebo zda už je čas vstávat? Uvažuji, že ji probudím...vzhledem ke stoupajícím teplotám venku. Ve sklepě je už cca 8 C. Díky.:-)

Předmět Autor Datum
Ahoj, tak včera jsem želvičku vzbudila a od večera je čilá, občas zaleze a pospává a pokud rozvítím…
Hannach 24.02.2008 17:23
Hannach
To už tady nikdo neporadí?:-|
Hannach 24.02.2008 22:04
Hannach
Želvám nerozumim,ale KHor ti určitě poradí.Má je v malíku.:)) www.zelvykh.wbs.cz
Melda 24.02.2008 22:08
Melda
Díky, už jsem mu napsala, snad mi poradí. Ale budu ráda i za jiné názory.:-)
Hannach 24.02.2008 22:20
Hannach
To je trochu moc rychle chtít rady během pár hodin. Ony želvy to většinou taky nějaký čas vydrží ;-)…
Salicornia 24.02.2008 22:56
Salicornia
P.Jetmar na svých stránkách pěkně napsanou kapitolu přímo o odzimování želv. Všem doporučuju. ;-) w…
zuzi 25.02.2008 11:09
zuzi
Ahoj, díky, želvička už pěkně papá, takže problém je vyřešen.:-) Chtěla bych se ještě zeptat, zda je…
Hannach 01.03.2008 09:02
Hannach
Výborné jsou od firmy Kaytee :-) poslední
zuzi 01.03.2008 20:06
zuzi

Ahoj, tak včera jsem želvičku vzbudila a od večera je čilá, občas zaleze a pospává a pokud rozvítím žárovku, tak se vyhřívá a přerovnává terárko...ale ještě si nic nevzala k jídlu.:-( Je to normální? Začínám mít starosti, že je něco v nepořádku. Jinak jsem ji už 3x vykoupala, aby se aspoň napila...ale nejsem si jistá, že to udělala.:-|

To je trochu moc rychle chtít rady během pár hodin. Ony želvy to většinou taky nějaký čas vydrží ;-) - přece jen to není krtek, který musí žrát každé dvě hodiny!!!
Naprosto normální situace. I rychle probouzející se želva potřebuje nějaký čas na nastartování metabolizmu. Dokonce některé potvůrky se nechtějí zpočátku (první den dva) ani "slunit" pod lampou - stačí jim náběh na pokojovou teplotu. Normálně budím 1. den pokojovka, 2. den koupel + lampa a 3. den si už něco malinko vezmou k snědku. Ale pořádně žrát začnou obvykle až 4-7. den, takže klid. Důležitější než žrádlo je doplnění tekutin, pokud mají nějakou výraznější ztrátu!!! Koupání ale neznamená mrsknout je do plně napuštěné vany - chce si o tom něco na netu přečíst.

Ahoj, díky, želvička už pěkně papá, takže problém je vyřešen.:-) Chtěla bych se ještě zeptat, zda je vhodné dávat želvám granule? Loni jsem kupovala značku Vitakraft a JBL a želvě to velmi chutnalo, ale nyní zvažuji, zda je to pro ni dobrý? Pokud ano, tak jestli jsou nějaké lepší než ty, co jsem uvedla? Díky.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru