Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Svícení

Ahoj,už tak tejden studuju tyhle stránky, protože si chci pořídit regiusku.Mam naštudovaný terárka, žraní a nežraní, krmení, aklimatizaci atd. Nikde sem se ale nedočetla tohle: Jak moc bude krajtě vadit, když nebude mít denní a noční střídání svícení a teplot. Jde mi o to jestli můžu odjet třeba na víkend nebo i na dovču a nechat jí rosvíceno. Taky sem se v ňákej knížce dočetla, že když si jí přinesu domu, tak se da terárko i had "vydesinfikovat" nějakým přípravkem proti klíšťatům a jiným breberkám.Poradíte mi, prosím prosim, jak se to jmenuje??? Jo, a v neposlední řadě....Nemáte někdo na prodej jednu malou regiustičku, potom co sem tu přečetla se dost děsim koupě ve zverimexu.
Díky moc za odpo a určitě se ještě ozvu.Papa:-p

Předmět Autor Datum
Ahoj. Svícení můžeš zajistit časovým spínačem. Používají je všichni. Nastavíš čas svícení a sám spín…
halapremek 27.02.2008 14:06
halapremek
No tak pokud budeš mít terárko normálně umytý a hada koupíš od dobrýho chovatele, neměla bys mít pro…
MadMike 27.02.2008 14:09
MadMike
Sory Přemku, mě to trvá dýl napsat :-D
MadMike 27.02.2008 14:10
MadMike
To je normal, že píšou dva v jednu chvilku. :-D Jde pak o to, kdo to dřív odklepne. ;-)
halapremek 27.02.2008 14:13
halapremek
Díky díky pánové. A neznáte někoho kolem MB nebo Prahy, kdo by měl ňákýho mrňouska na prodej???
Káča 27.02.2008 14:15
Káča
To bohužel. Nedávno se tu chlubil Ritchi odchovem, jinak zatím netuším, kde bys mohla sehnat. :-|
halapremek 27.02.2008 14:19
halapremek
Ahoj, tak abychom zacali od zacatu, stridani dne a noci by regine vadilo celkem podstatne, mohlo by…
Redsnake 27.02.2008 14:18
Redsnake
heh to je ta kdyz se rozepisu:( ]:(
Redsnake 27.02.2008 14:19
Redsnake
:-D:-D tak to jsme se sešli :) Redsnaku, jen mě mate to "tvoje" použití Frontlinu - v návodu je psá…
MadMike 27.02.2008 14:38
MadMike
JA si za tema 15-20 minutama nestojim, jen mam pocit, ze jsem to nekde cetl, proto jsem taky napsal…
Redsnake 27.02.2008 14:42
Redsnake
Já používám Arpalit a po 20 minutách zvířata oplachuji vlažnou vodou.;-)
Melda 27.02.2008 14:48
Melda
takze jsem tak uplne nekecal:)8-)
Redsnake 27.02.2008 14:49
Redsnake
No já nevim jak ten Fronline,ale arpalit je dost toxický.Alespon mě je vždycky hodně zle.]:( Taky js…
Melda 27.02.2008 14:52
Melda
Tak mám jasno. Ď chlapi.
MadMike 27.02.2008 15:08
MadMike
já jsem roztoče z regiusky dostala Frontlinem, naštěstí po prvním použití, takže jsme nepřestříkával…
lufty 29.02.2008 00:12
lufty
ty potvurky v substratu zustat nemuzou, protoze ten se zasadne pri takovem zasahu vyhazuje a likvidu… poslední
Redsnake 29.02.2008 18:29
Redsnake

No tak pokud budeš mít terárko normálně umytý a hada koupíš od dobrýho chovatele, neměla bys mít problém. Jinak já mám nejlepší zkušenosti s přípravkem FRONTLINE, natříkat, nechat asi 20 hodin působit a umejt - hada vykoupat. Pokud ho ale prohlídneš a roztoče a jiný ektoparazity mít nebude, nevidím důvod to dělat.
Jinak na denní a noční střídání teplot a světla se používají spínací hodiny (za 100,-) a je to. Určitě by měl mít určitou fotoperiodu, včetně střídání teplot.

Ahoj, tak abychom zacali od zacatu, stridani dne a noci by regine vadilo celkem podstatne, mohlo by to dojit az tak daleko, ze ti bude nenormalne pauzirovat v zrani...Ale reseni je jednoduche...Aby jsi nemusela kazdy den vstavat ve stejnou hodinu a myslet na to, ze mas zapnout svetlo u hadice kup si v obi ci bamaxu (Kaufland, tesco atd) spinaci hodiny..Je jich x typu, po mechanicke (doporucuji) az po digitalni ( napriklad sedm ruznych programu ON/OFF, jiny svetelny rezim o vikendu atp. coz nepotrebujes a navic by sis nejspis jako ja musela schovat navod pro pozdejsi serizovani:D
Pokud budes mi krajtu od chovatele (CHOVATELE, ne ze ti nejaky prekupnik ktery ma v prepravce 40 namackanych, zubozenych regin namluvi, ze je chovatel) nemusis nic desinfikovat(presnejsi odparazitovavat). Pokud to ale bude odchyt, ci odchov s nejakyma parazitama je potreba pouzit tyhle serepeticky. Napriklad Frontline kdy postrikas hada z cca 30-40 cm, nechas deset az 15 min pusobit a pote hada umyjes ve vlazne vode...Toto je potreba udelat jeste nez ho ubytujes do jeho noveho teraria.. Aplikace Frontline musis opakovat po 14 -21 dnech je to potreba opakovat, tak aby doslo k preruseni vyvojoveho cyklu parazitu. vetsina techle pripravku pusobi pouze na dospele parazity, vajicka necha bohuzel bez povsimnuti... (Kdybych v te aplikaci frontlinu mel nekde chyby, prosim povolanejsi at mne opravi) Pokud uz hada ubytujes, aniz by sis vsimla, ze ma parazity a zjistis to pozdeji, hada opet musi postrikat frontlinem, ale navic musis vystrikat i terarko (Postup u terka-vysypes hlinu, vyndas klacky a ukryty, vse co chces aby se vratilo do terarka postrikas frontlinem, nechas pusobit,omyjes vrelou vodou (krom hada). Raselinu, pisek a dalsi substraty nestrikam sprejem, ale rovnou likvidujeme a nahrazujeme novym....
Taky si dej pozor na nazev pripravku, hlavne hlidej aby sprej nebyl oznacen Frontline Forte, ten ma jine davkovani, je mnohokrat silnejsi a dosti nebezpecny...S tim postrikem to neprehanej, staci to jen preletet...
Mno snad jsem na nic nezapomnel...
Hodne stesti

:-D:-D tak to jsme se sešli :)

Redsnaku, jen mě mate to "tvoje" použití Frontlinu - v návodu je psáno, nekoupat zvíře 24-48hod. před a po použití...jasně je to pro psy a kočky, zřejmě to bude dáno jejich srstí. Ale fakt stačí 15 minut?. Já ho zatím použil proti roztočům na leguánech, zatím jsem se jich vždy zbavil hned na poprvé, další postřiky nebyly nutný. Jen si nedokážu vzpomenout, jestli jsem tu srajdu na nich fakt nechal do druhýho dne nebo ne.

JA si za tema 15-20 minutama nestojim, jen mam pocit, ze jsem to nekde cetl, proto jsem taky napsal at mne opravi nekdo kdo s tim ma zkusenosti, ja jsem to zatim nikdy nepotreboval.)
Btw u psu a kocek se frontline myslim dostava kuzi do krve a pusobi tak nejak komplexne, pac ti hajzlici sajou vlastne osetrenou krev...Nevim jak presne je to u hadu a jinych plazu proto by to mohl nekdo jeste upresnit
Druhe pouziti by melo byt kvuli dalsi generaci vylihnute z nakladenych vajicek parazitu.

já jsem roztoče z regiusky dostala Frontlinem, naštěstí po prvním použití, takže jsme nepřestříkávali. Pokud by ty potvory zůstaly v substrátu, je třeba to po třech týdnech zopakovat. jo a koupali jsme pokud si pamatuju až druhý den, ale odpřísáhnout bych to nemohla.

Zpět do poradny Nahoru