Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokousaná užovka

Dobrý den.Prosím Vás, mám kamaráda který má užovku červenou asi 1 metr dlouhou a potřebuje poradit.Včera když jí krmil,tak jí dal do terárka většího křečka.Když užovka zaůtočila,nevyšlo ji to a křeček jí nahoře pokusal.Má tam prý malou dírku tekla jí krev a je teď bezradný.Tak se chce poradit co má udělat.Co by jste poradili ? Děkuji:i:

Předmět Autor Datum
Ahoj, stalo se mi neco podobneho, Lamp. mexicanu mi pokousal krecek a to dost brutalne, bohuzel kdyz…
Redsnake 27.02.2008 15:39
Redsnake
nekrmit křečkama;-) mě včera jeden takový zmetek zpráskal obsoletu (ta má přes dva metry)... naštěst…
AdamGabrys 27.02.2008 17:10
AdamGabrys
nekrmit křečkama Není důvod, v tomhle jsou užovky sice trochu zbrklouni- prostě vidí kořist a je ji… poslední
carlos 28.02.2008 10:16
carlos

Ahoj, stalo se mi neco podobneho, Lamp. mexicanu mi pokousal krecek a to dost brutalne, bohuzel kdyz jsem nebyl doma koralovka zdrhla do akvarka kde byli krecci.. VSe jsem lecil betadinou (desinfekce) a pak kazdodenima koupelema v odvaru z hermanku ktery ma hojive ucinky:)Jeste tentyz rok jsem se dockal od nemocne holky snusky:)Tak krasne se spravila:)
Hodne stesti

nekrmit křečkama

Není důvod, v tomhle jsou užovky sice trochu zbrklouni- prostě vidí kořist a je jim celkem jedno kam ji chytnou, ona pak má spoustu prostoru pro kousání, nejspíš si přístě dá větší pozor. Běžně krmím křečkama např. Cerastes cerastes a Trimeresurus sp., křeček si většinou nestihne ani uprdnout;-)

mě včera jeden takový zmetek zpráskal obsoletu (ta má přes dva metry)...

To bude kámen urazu, takto velký had není schopen efektivně škrtit tak malou kořist a je odkázán pouze na stisk čelistí;-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru