Předmět Autor Datum
Ihličnany nie su vhodné , inak sa dá použit všetko ostatné .
peterveter 04.03.2008 11:20
peterveter
Vhodný jsou všechny ovocný stromy, mají ale hladkou kůru, takže je lepší je ještě nečím omotat. Zase…
MadMike 04.03.2008 12:17
MadMike
Jak píše MadMike.Já např. mám větve ze staré hrušky a ta už je i taková hrubá.Veškerá desinfekce co…
Pepé 04.03.2008 13:19
Pepé
CO já bych dal za vlastní vapku (teda krom peněz myslím):)), my "desinfikujem" oním vydrbáním rejžák…
MadMike 04.03.2008 13:35
MadMike
Já vlastní taky nemám:-(,dělal jsem to u kamaráda na baráku.Dřív jsem to dělal jako ty,kartáč,horká…
Pepé 04.03.2008 14:07
Pepé
Prosím o radu, už po třetí jsme vyměnili komplet výbyvu terka, ale neustále se vrací takové červené…
Ív 03.10.2008 11:15
Ív
Roztoči (pravděpodobně ty červený breberky) parazitují na leguánovi, tudíž výměnou vybavení se jich… poslední
MadMike 15.10.2008 13:01
MadMike
dekuju moc za rady :-) jak se vycasi vyrazime ne vetvicky ;-)
sisinka 04.03.2008 15:52
sisinka

Vhodný jsou všechny ovocný stromy, mají ale hladkou kůru, takže je lepší je ještě nečím omotat. Zase např. bezinka, akát a třeba šeřík jsou členěním maximálně výborný, ale jsou jedovatý, takže nechat hodně vyschnout (kůru ti leguán okusovat nebude). Dobrý je taky kmen vinné révy (prodává se i v shopech - za nehoráznej balík). Jinak jak píše petereveter, použít se dá téměř všechno - hlavně nechat pořádně vyschnout, pořádně vydrbat (nejlíp rejžákem) ve sprše nečistoty a víceméně desinfikovat. ;-)

CO já bych dal za vlastní vapku (teda krom peněz myslím):)), my "desinfikujem" oním vydrbáním rejžákem, hodně horkou vodou a pro jistotu ještě přelitím vařící vodou. Pak nehcáme tejden stát a schnout, a když z toho vylejzaj breberky, postříkáme celou větev Frontlinem, počkáme a pak zase omyjeme co nejteplejší vodou. ;-)

Já vlastní taky nemám:-(,dělal jsem to u kamaráda na baráku.Dřív jsem to dělal jako ty,kartáč,horká voda,Wipeout a tak podobně,ale nevím proč,většinou mi ty větve zplesnivěly ještě dřív,než stihly vyschnout:-/.Možná proto,že jsem je měl doma a ne někde na čerstvém vzduchu a venku.Každopádně muj poslední postup se mi osvědčil;-).

Prosím o radu, už po třetí jsme vyměnili komplet výbyvu terka, ale neustále se vrací takové červené breberky. Větve byly dostatečně vydrbané (kartáč, horká voda i trouba na 240 °C - už jsem zkusili snad vše.)Větve po prvé vrba, po druhé jabloň, po třetí bezové.
Na dně terka po prvé + po druhé písek,po třetí kokosová kůra. Breberky se vrací.Leguán se koupe často, tak v šupinkách by neměli zůstávat.Je faktem, že legoš papká hodně, neubívá na váze, jen se občas podrbe, ale stejně nechci aby je tam měl, může být otázkou času, kdy by kvůli nim onemocněl. Co tedy radíte? :-/ Vadil by legovi frontline???

Roztoči (pravděpodobně ty červený breberky) parazitují na leguánovi, tudíž výměnou vybavení se jich nezbavíte. S Frontlinem máme dobré zkušenosti, měl by být šetrný (šetrnější než jiné prostředky určené primárně pro savce) - jen pozor na oči, u hlavy je dobré nastříkat nejdřív prsty a hlavu mu potřít. Druhý den (24h) vykoupat. Já pro sichr i vystříkám a následně vymeju terárko.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru