Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mravenci, chov

když koupíš už mladou kolonii s pár dělnicema, rozjedou se v ytongu v pohodě, rychlost záleží na mnoha faktorech...


Královna sama nikam chodit nebude, já je mám v ytongu,zatim jen v malém cca 10x20cm plochy, do výběhu moc nelezou ani ty maculatusky a to maj už kolem 90dělnic.
Med jsem dával královně pěkně do vedlejší komůrky v misce(pruhlednej plast od paralenu nebo něčeho takého), zabitý šváby taky do vedlejší komůrky.kricí sklo mám jen položené,takže když v komůrce nejsou dělnice, odsunu a dám žrádlo.

Kdy královna uhyne je problém,takový faraoni si dokáží údajně vychovat novou(jen sem nekde cetl,nevim jak je to pravdivé,oni mají standardně mnoho královen), když se ti podaří sehnat novou, je určitá šance že ji přijmou,ale je to dost riziko (doporučuju rovnou koupit dvě kolonie at nemusis případně začínat zas od začátku,prodáš je kdykoli).


ad to formikárko...problém s vlhkostí :(
když už,udělal bych spodní komoru nepřístupnou a z ní až do víčka bych středam provrtal trubičku na doplňování vody...tim středovým sloupem by to nasávalo vlhkost.
Já bych to udělal raději z tvárnice, bylo by to obtížnější(odvrtat válec tvárnice podle koupenýho kelímku,nebo se s tim patlat od oka ručně-s pásovou bruskou by to nebyl velkej problém) - sádra časem přetvrdne a nebere vlhkost a mimoto se pres ni mravenci umí pomalu prokousávat.

když už ze sádry,tak nic nedlabej když je to zbytečný :D nejdřív vezmi plastelínu, vytvaruj z ní budoucí chodby,nezapomen na tu středovou trubičku na doplňování vody jinak budeš muset denně rosit nebo takněco.Pak nalej trochu oleje a párkrát s tim zatoč aby bylo mastné vše,pak naleješ sádru,necháš vytvrdnout,vyklopíš,vydloubeš plastelínu,vezmeš hnědou barvu,a štětec a už to máš přesně jako na tom obrázku akorát vylepšený o zavlažování :D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny