Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mravenci, chov

Tak abych to shrnul protože této diskuzi panují *odborníci*, kteří by zasloužili tak maximálně nakopat hýždě za ty fabulace až nesmysli které zde dávají do éteru.

Modrý gel? Nikoli, je to ubohý výmysl prodejců gadgetů a není vhodný k chovu žádného druhu mravence. Mravenci v něm chovaní strádají a umírají mnohem dříve než mravenci chovaní v přirozenějších formikáriích - modrý gel jim jako potrava nestačí a přidání čehokoli jiného způsobí zplesnivění. K těmto gadgetům přidáváno i pár mravenců....jsou k ničemu, není u nich královna a tak pár neděl nesmyslně kopou a zemřou.

Získat královnu není vůbec těžké, stačí si počkat na čas rojení a vyhledávat shluky létajících mravenců. V tomto místě se podívejte na zem...větší z mravenců s křídly jsou neoplodněné královny. Ty co už křídla nemají jsou oplodněné královny a stačí k chovu. Vykopávání královen z už zaběhlých kolonií je prasárna. Oplodněná královna si sama vrhne vajíčka a vychová dělnice.

Královnu držte v malém prostoru. Nejlépe zkumavka. Zkumavku do 1/3 napusťte vodou a onu naplněnou část neprodyšně ucpěte vatou...královna potřebuje vlhkost. Zbylí prostor je její provizorní bejvák, když je královna uvnitř, ucpěte celou zkumavku vatou. Ob den krmte malou kapkou medovice (2kapky vody + 1 kapka medu), pokud královna medovici nevypije, do 4 hodin po kápnutí jí vysušte ať to nehnije. Královna nekouše, takže se jí nemusíte bát a vždy dávejte pozor ať jí nezraníte. Zkumavku nechávejte na temném místě, ať má královna klid.

Do formikária přesuňte královnu až si vychová několik dělnic, a formikárium uzpůsobte rozměry vzhledem k počtu jedinců v kolonii. Pokud má královna jen 5 dělnic, nemusí mít 50cm dlouhý labyrint s metrovým výběhem....mravenci se v tomto počtu stejně zdržují jen na jednom místě a mohli by bloudit a zbytečně dlouho hledat potravu. Ve formikáriu musí být v obytné části vysoká vlhkost, způsoby řešení formikárií jsou na internetu.

Potrava se lyší dle druhů mravenců, každý má rád něco jiného. Základ je medovice, zbytek si odkoušíte sami....ovoce, hmyz, maso...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny