Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prosím pomoc - chameleon má zavřené jedno oko a drbal si ho

No tak to nadechování (jakoby z těžka s otevřenou tlamou) je způsob termoregulace ještěra. Prostě mu je horko/zima (asi spíš horko,ale vídávám to poránu u našich Pogon a to jim zrovna horko není) a s otevřenou tlamou prostě "luftuje".
S tím okem nevím.Dřív se to tu probíralo, že to může být zdrojem UVB, ale nikdo to přímo nepotvrdil (krom jednoho člena, který si skálopevně stál za výměnou zdroje UVB a světla vůbec, ale to v tvém případě už proběhlo). Jako laik bych řekl, že to může být nějakým prachem, průvanem, zápachem (i mimo terárko. např. cigaretový dým,vonná tyčinka,vonné spreje, popř. dlouho nemyté nohy :) )
Osobně bych zkusil výplach borovou vodou (viz předchozí příspěvky).Akurát bych vymyslel způsob proplachu a né jenom otírání. U člověka to funguje tak, že se vezme přiložený kalíšek, naplní se borovkou, to se pak přiloží přímo na oko, zakloní se hlava a člověk musí mrkat,aby se oko vypláchlo. Možná by pomohlo kapátko (popř. stříkačka) a po malých kapkách nakapávat přímo do oka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny