Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Další chystaný zákon

Zase další pí.ovina co se v tomhle státě vymejšlí.Opět bič na lidi,protože pochybuju,že by ty testy a zkoušky platil někdo jiný než chovatel.

No a co se týče ,,Bojových psů" znám spoustu lidí co mají Rotvíky Stafordy,Pitbuly a všichni psi jsou miláčky rodin,hrají si s nima jeich děti.
Kolikrát,když vidím děti,že se psem dělají takový ,,psí kusy " za který bych je já osobně pokousal,jen zírám.
Švagr má RTW a když měli malou neteř,ta se začala batolit,lezla k psovi,který ležel a pospával,lehla si na něj,tahala ho za uši,strkala prstíky do čumáku a sahala mu do tlamy a tahala ho za jazyk. No a pes ležel ,nechal si to líbit a když už toho měl dost,tak se sebral a odešel.Samozřejmě nikdy nebyli spolu sami,ale ....takhle se chová podle médií pes ,,zabiják"?:-D
Naopak mám kamaráda,ten má bílého Labradora......mazel na pohled a když jsem si ho chtěl pohladit,kamarád říká ,,bacha kouše"!
Smál jsem se ,že Labrador nekouše,mám ho doma taky a jen jsem se k němu přiblížil rukou,bez varování po mě vyjel...naštěstí mě pouze štípl špičáky,ale nevěřil jsem vlastním očím.Ovšem byla to má blbost,on mě varoval,já mu nevěřil :-)

Co tím chci říci.
Neexistuje plemeno ,,Bojový pes".Prevíta psa udělá člověk i z čivavy,takže není nebezpečný pes ,ale je nebezpečný nezodpovědný člověk,který psa vychovává.
To ovšem platí i u zbraní......kolik lidí má zbroják ,legálně drženou zbraň a přesto zastřelí souseda,manželku,bohužel i děti.No a jsou to lidi se zkouškama,s psychotesty.
Může to být člověk,ať už chovatel,myslivec,řidič...kdokoli a včemkoli,který udělá zkoužky,psychotest,ale pokud to je hovado,tak s tím nikdo nic neudělá,akorát to odnesou zase schopní,svědomití lidé,kteří tomu věnují své finance,čas a kus srdce.
Navíc pokud mám psa a ten něco někomu udělá,je to hrozný,ale jsem dospělý,svéprávný člověk a za své jednání zodpovídá každý jedinec!Takže pokud něco podělám,musím si nést za to následky a ne,aby se kvůli tomu trestali všichni!!!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny