Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Inkubátor, poraďte

Připravuju se na líhnutí suchozemských želv. Už dopředu nastavuju inkubator a zkouším jak vlastně budu správně inkubovat ale stále mi to dělá problémy. Mám docela malej inkubátor, výhřev zezhora a po celém dně mám v miskách vodu a při teplotě 30°C je stejně vlhkost (i těsně nad vodní hladinou)jenom 50%. Sakra jak je to možné, jak ji zvýšit? Vlhkoměr je určitě spolehlivý. Takže sem myslel, že to vyřeším tím že do inkubátoru dám ještě plastovou nádobku s víkem, víko bude pootevřeny a sešikma aby po něm stýkala voda. Nádobka je v inkubátoru nad vodní hladinou a v ty nádobce je perlit (v jakym poměru s vodou ho mám smíchat??) kterej jsem navlhčil taky a opět inkubátor zapl ale opět při teplotě 30°C pořád malá ani né 50%vlhkost.
A to ještě někdo inkubuje želvy na suchém podkladu při 90% vlhkosti vzduchu o čemž jsem taky uvažoval ale jak toho asi docílit to netuším.
Napište taky jakym zpusobem inkubujete nebo doporučujete vy a jak uděláte takovou vlhkost?
Díky

Předmět Autor Datum
V některejch inkubátorech jsem používal pc větráček kvúli rovnoměrnmu rozložení teploty a vlhkosti.… nový
Nery 15.03.2008 07:53
Nery
Takto poradili mě http://tera.poradna.net/question/view/11828-jak-doc ilit-vyssi-vlhkost-v-inkubator… poslední
dvorka 15.03.2008 08:28
dvorka

V některejch inkubátorech jsem používal pc větráček kvúli rovnoměrnmu rozložení teploty a vlhkosti.
Ale abych řek pravdu,plazy sem vždycky inkuboval ve vodních inkubátorech(ohřev akvarijním topným tělískem) se zezhora vytápěnějma systémama nemám moc dobrý zkušenosti(bude to jen ze zvyku,sem odmala akvarista) lhnul sem v tom jen drůbež a měl zpočátku trochu problémy s vlhkostí i teplotou(ten větráček to zlepšil).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru