Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Melda, RITCHI: já bych si dovolil částečně nesouhlasit a to v tom že stromoví hadi nejsou vhodní pro…
MF 22.03.2008 14:41
MF
Akorát že kobercovka není zrovna malej had no.
MF 22.03.2008 14:42
MF
No nechci se hádat, ale kobercovky jsou strašně nenažraný, mají sklon k tloustnutí, takže občas hlad…
jelen1 22.03.2008 15:22
jelen1
Zase dle mé zkušenosti,jsem rád,že jsem jako svého prvního hada měl právě variegatu.Byl mi doporučen…
Pepé 22.03.2008 15:45
Pepé
No samozřejmě že se to liší, každý had má jinou povahu, moje samice má 230cm a i když ji třeba měsíc… poslední
MF 22.03.2008 16:09
MF

Melda, RITCHI: já bych si dovolil částečně nesouhlasit a to v tom že stromoví hadi nejsou vhodní pro začátečníky a že jsou agresivní. Např: Morelia s. variegata je podle mě pro začátečníka s krajtama vhodná, pro úplného začátečníka s hadama ne, to samozřejmě a agresivní taky většinou nejsou, teda co já vim. A mylím že by se našli i další.
Jinak jako máte pravdu.

No nechci se hádat, ale kobercovky jsou strašně nenažraný, mají sklon k tloustnutí, takže občas hladovka a to je potom cvrkot. Přes dva metry velká, dospělá samice, tři týdny nenakrmená je jak utrženej vagón. A vůbec se nebavim o velikosti terária. Můj názor, pro začátečníka nevhodný had.
[http://img137.imageshack.us/img137/5166/morspvarieg ata11yx1.jpg]

Zase dle mé zkušenosti,jsem rád,že jsem jako svého prvního hada měl právě variegatu.Byl mi doporučen,jako vcelku nenáročný had a dle mého i je.Žádné větší problémy jsem s ním neměl.Žravý je teda hodně,ale to nevidím jako mínus,ale spíše jako plus ;-).Jediné co může začátečníka ze začátku vyděsit je,že je trochu živější a plašan a moc na sebe nenechá šáhnout.Takže nejlepší je na začátek co nejjednoduššeji zařízené terko,kde nebude překážet nic při manipulaci(ale to je asi u všech hadů stejné).Jinak při vytvoření vhodných podmínek a dostatečně prostorného terka je to vděčný a vcelku klidný chovanec.

No samozřejmě že se to liší, každý had má jinou povahu, moje samice má 230cm a i když ji třeba měsíc a půl nekrmím, furt je stejně klidná, a to ji nepřekrmuju. A jinak celkově je úplně klidná. Jak říká Pepé, živější a plašan a moc na sebe nenechá šáhnout, tak moje samice je uplnej opak.

A právě že to není vůbec náročný druh hada, až na prostor no.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru