Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem džungaráci

Ahojky.mám doma 6 džungaráků ve velké kleci.Mají dost místa na běhání,kolotoč,krmení i vodu.Mám je něco málo přes týden,a poslední čtyři dny se rvou jako koně.Co s nima mám dělat??Mám je rozdělit každýho zvlášť,nebo je to jen jejich forma zábavi.Nechcii aby se umlátili.Díky za redu a ahojky. Petr.

Předmět Autor Datum
je to normální,sou to spíš samotářský zvířata a samci většinou zabíjej ostatní samce,samice zas osta…
Nery 27.03.2008 09:52
Nery
ja měl taky dva a ten větší zabil toho menšího našel sem jen jeho pozůstatky :x: tak je radši rozděl…
bralbo 27.03.2008 09:54
bralbo
Ahoj Petře,stim ti sice neporadim,možna jestli tam nemaš vic samcu.Akorad myslim že by stačilo kdyby…
lumoo 27.03.2008 09:54
lumoo
Určitě je rozděl... u džungaráků je především problém mezi samci. Samice, když jsou spolu, tak se sn… poslední
Allishka 27.03.2008 10:34
Allishka

Určitě je rozděl... u džungaráků je především problém mezi samci. Samice, když jsou spolu, tak se snesou (může se ale stát, že i mezi samicemi se objeví agresivní jedinec), ale pokud tam máš víc samců, tak se budou rvát tak dlouho, dokud nepřežije jediný. Taky při těch bitkách ublíží samicím. Takže pokud nerozeznáš samice od samců, budeš je muset nějak úplně oddělit. Jinak můžeš zkusit samice nechat a samce dát každého zvlášť (případně u samic jednoho samce, kdybys chtěl mláďata. Ale z tvého dotazu mám pocit, že jsi začátečník, radši s chovem počkej).
Jako... je to jako u každého zvířete. Pořídíš si hromadu džungaráků, aniž by sis o nich něco zjistil. To, že nemůžeš mít více samců pohromadě, to je všeobecně známá věc. Je to pořád a pořád dokola. Nejprv si o zvířeti něco zjistit, až pak si ho donést domů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru