Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kuňka východní - chov

Dobrý den, rád bych využil tématu a zeptal se na pár otázek ohledně chovu této žáby.
Včera mi tuto žábu dotáhl syn z teraburzy v Ostravě jako dárek na narozeniny, bohužel mě neinformoval, že takový dárek dostanu takže jsem pro žábu neměl vůbec nic nachystané. Prozatím jsem ji umístil do plastového boxu o velikosti 30x20x17 (d,v,š), a vybavil ho bazénkem nějakými většímu listy a úkrytem z korkokové kůry (jako podklad jsem použil terarijní rašelinu- nic lepšího jsem doma neměl). Chápu,že to není zrovna ideál, ale snad to bude na pár dní stačit.
Moje otázka se týká terária: mám jedno terárium o velikosti- 120x30x20, které bych měl dispozici téměř okamžitě, stačilo by ho jen vyzvednou u kamaráda, ale z chovu malých gekonů vím že větší neznamená nutně lepší tak se ptám jak je to u žab, mělo by to ještě nějakou jinou nevýhodu kromě toho, že bych žábu skoro vůbec neviděl? A hádám, že do takového terária by se asi hodilo přikoupit další žabky kolik by jich v takovém teráriu mohlo být?
Nebo by bylo lepší koupit úplně jiný rozměr terária.
Druhá otázka se týká filtru: ohledně téhle otázky se informace na internetu celkem rozcházejí, na většině stránek píšou, že filtr vhodný není, ale na jiných (v četně tohoto vlákna) píšou, že dobrý je, tak by mě zajímalo jaká je pravda.
Moje poslední otázka je: jaké druhy vitamínů podávat, mám doma mix roboranu H s plastinem, pro pagekony, šlo by to vyžít taky pro žábu.

Za odpovědi předem děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny