Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa constrictor

Ahoj, chtěl bych si pořidit Hroznýšše královského:-* ale slyšel jsem ze existuje nekolik druhů a že některý můžou přerůst i 3 metry a jelikož nemám podminky na tek velkého hada potřeboval bych vědět jestli existuje neakej druh Boa kterej nepřeroste dva mety prosím poradtě:-)
Změna kategorie, původně: Hadi (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
OPRAVA: No mě se hrozně libí boa po něm moc toužim a můžu se zeptat klasickej boa kolik by mi zhruba…
HHHHH 27.03.2008 18:53
HHHHH
Tmavku a boa si čoveče nepleť:-D. Jinak páru normal boa bude stačit terárko 190x80x50 dejme tomu;-).…
Hans 27.03.2008 23:20
Hans
Ahoj, trochu navážu....zajímalo by mě kolik stojí albino boa 0.1 (mládě nebo trochu odrostlejší), co…
Peťo 06.04.2008 10:12
Peťo
pod 10 000,- nesezenes!
JH 06.04.2008 10:26
JH
taky me to zmatlo, ale protoze toho chovatele znam a kupoval jsem od neeho v zime hroznyse, tak mi d…
JH 06.04.2008 11:48
JH
jo a ti albini stoji 13000,-.... pokud neslevnil
JH 06.04.2008 11:56
JH
Dík za ifo. Do třináctky fekt nejdu, to by mě doma hnali:-D Dám si pár:beer::beer: a bude zas dobře:…
Peťo 06.04.2008 12:17
Peťo
Tak,Tak pod 10tis. neseženeš i když sem nedávno viděl na i-fauně inzerát kde to nabízel za 8500kč,al…
Filip 06.04.2008 13:24
Filip
zdravím všechny teraristy , mel bych na vás dotaz? vazne uvazuji o koupi boa constrictor, mam uz dom…
zacatecnik 10.07.2008 00:30
zacatecnik
Zalezi na jednotlivom kuse, moj 10 rocny samec sa necha ozaj tahat za wocas ;-} ale samica sa necha…
Reptil 11.07.2008 14:24
Reptil
Já se zrovna často k těmto věcem nevyjadřuji, ale nedá mi to. Měl bych otázku může mi zde někdo naps…
drobek 11.07.2008 17:31
drobek
drobek ,plně s tebou souhlasím, taky mě to dost nadzvedává. Ale prostě mě do huby nejde slovní spoj…
jelen1 11.07.2008 18:37
jelen1
Mimo misu.Ale muzu se i treba zeptat na to, jak souhlasite s tim, ze kdyz si clovek koupi mladeho ha…
Hovňous 03.06.2009 01:06
Hovňous
Doporučuji si tady an poradně přečíst diskuzi o RACK systému. Byla malinko ostřejší, ale myslím, že…
VH 03.06.2009 08:33
VH
Ja se tady nebavim o rack systemu.Ja jsem odpurce RACK systemu.Ale jde mi o to, ze dost lidi pise, z…
Hovňous 03.06.2009 10:22
Hovňous
Tedy co se týče hadů, moje znalosti určitě nejsou tak velké, abych mohla radit. Ale můj názor je, že…
jindra78 03.06.2009 10:31
jindra78
Jak piše LACHE ... záleží na druhu hada,ale z mé z kušenosti můžu říct že když sem měl mládě B.c. v… poslední
Filip - jinde 03.06.2009 10:45
Filip - jinde

OPRAVA: No mě se hrozně libí boa po něm moc toužim a můžu se zeptat klasickej boa kolik by mi zhruba mohl dorůst v terárku??? Kdyby to bylo do 2 metru bylo byto faj ale někde jsem viděl obrázky a na první pohled jsem myslel ze je to krajta tmavá jak to bylo velký. ps: ještě jednou se omlovám za ty chyby psal jsem to ve spěchu ted jsem to doopravil:-)

Tmavku a boa si čoveče nepleť:-D. Jinak páru normal boa bude stačit terárko 190x80x50 dejme tomu;-). Jinak nejkrásnější boa pro mě sou albino ale to sou normal akorát jinak zbarvení a HIB Hog Island Boa za barevně méně zajímavé mládě dáš dnes 3000Kč a tito boa dorustájí cca 1,5m.:puff:

zdravím všechny teraristy , mel bych na vás dotaz? vazne uvazuji o koupi boa constrictor, mam uz doma regiusku ale asi chci uz neco vetsího. problem je v tom ze od constrictora ocekávám to ze se nechá tahat a bude to mazel, docetl jsem se ze u rodu Boa je to pravý opak. obávám se toho ze had bude po zbytek zivota agresivní a k tahání zcela nevhodný...mohl by mi nekdo prosím ríct svůj názor a nebo nejaké prípadné rady? předem moc děkuji a omlouvám se že pletu svuj dotaz sem ( i kdyz je to uplne mimo mísu)

Já se zrovna často k těmto věcem nevyjadřuji, ale nedá mi to. Měl bych otázku může mi zde někdo napsat jediný rozumný důvod proč tahat hada z terária v jiných případech než kvůli čištění terária, přenosu do jiné nádrže nebo ošetření, čištění ubikace a podobných záležitostí???? Je tak těžké pochopit že jakýkoli had i když "zvyklí" na ruku je při kontaktu s člověkem v obrovském stresu??? Neni totiž ani možné aby tomu bylo jinak díky složení mozku. Prosím napište mi sem jediný rozumný důvod ať jsem chytřejší. proč si lidi nekupujete morčata, křečky, kočky, psy zakrslé králíky apodobné když vám de o to aby bylo zvíře mazel??? Had = zvíře na pozorování zrovna tak naprostá většina plazů!!!!!!

drobek ,plně s tebou souhlasím, taky mě to dost nadzvedává.

Ale prostě mě do huby nejde slovní spojení agresivní hrozňa

Tak to se přijeď pomazlit s mými a uvidíme co ti půjde a nepůjde do huby. Jinak na mazlení doporučuju třeba Corallus hortulanus. Jsou to super hadi na mazlení, bývají s nimi nezapomenutelné zážitky.

Mimo misu.Ale muzu se i treba zeptat na to, jak souhlasite s tim, ze kdyz si clovek koupi mladeho hada, tak vsichni doporucuji davat do maleho teraria kvuli stresu apod.A pak az bude vetsi, tak do velkeho.Jaky na to mate nazor?Ja jen treba i porad nechapu, jak se Vam tady vsechno nadzvedava kvuli tomu, ze si majitel veme sveho hada do ruky aby si ho pochoval a kouknul na hadovy reakce a pozoroval ho z blizka.Nebo to tak neni?Had zavreny na porad v terariu?To me neprijde taky moc krasne a treba me to nadzvedava jeste vic, nez kdyz ho nekdo veme na proplazku po byte, nebo venku na louce.Ale mam treba kamaradku, ktera chova jak krajtu tmavou, tak hroznyse kralovskeho.A ten byl opravdu mazel. "Obcas" ho nechala se plazit po byte(mela v byte hodne velkych kytek atd.(zahradu)).A kdyz lezela na gauci, tak had si k ni normalne vlezl a byl u ni.A vy tady porad neco budete rikat, ze had je ve stresu?To mozna, ze je porad zavrenej v terariu.....

Doporučuji si tady an poradně přečíst diskuzi o RACK systému. Byla malinko ostřejší, ale myslím, že by jste se už takhle neptal :)

Jak poznate ci nepoznate, ze je had ve stresu? Ja myslim, ze je lepsi to neprovokovat - had se chce nazrat a uklidit... Zkst najit nejake v prirode...

VH

Ja se tady nebavim o rack systemu.Ja jsem odpurce RACK systemu.Ale jde mi o to, ze dost lidi pise, ze by malej had mel bejt v malem terariu a potom az doroste tak ve vetsim aby nebyl ve stresu.Jde mi o to, ze kazdej rika neco jineho a ja mam na to taky svuj nazor.Do budoucna bych si chtel poridit parek Boa SURINAM, ale nehodlam pro kzadeho delat malej akvarko a pak zase velke.Kdyz se had narodi v prirode, tak je v ohodne vetsim teriru, tak proc hadovy nedoprat misto, kdyz je malej :o))

Tedy co se týče hadů, moje znalosti určitě nejsou tak velké, abych mohla radit. Ale můj názor je, že v přírodě si ti malí hadi najdou úkryt a tam se schovají - tedy něco jako malé a útulné terárium, kde je pocit bezpečí.v přírodě je spousta predátorů kteří mají na ně zálusk ať už ze vzduchu nebo na zemi a nedovedu si představit, že by se to hádě jen tak někde poflakovalo, myslím si, že max vyleze něco ulovit a zase honem šup do úkrytu. A až had vyroste tak je celkem logické, že z prostorových důvodů je potřeba větší terárium, aby se had cítil pohodlně.

Jak piše LACHE ... záleží na druhu hada,ale z mé z kušenosti můžu říct že když sem měl mládě B.c. v tera cca 60x30x30 cm,tak mi nežral,po přemístění do plast box cca 40x25x20 cm začal okamžitě sám žrát ,,,Chce to vyzkoušet ...;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru