Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co planujete za zvire

Jak již bylo napsané v té debatě na ifauně, tak mi paní, která má přímo rozhodující právo na udělování výjimek na našem úřadě, řekla doslova toto: udělení výjimky na odchov od neregistrovaných rodičů - "Měl by jste si uvědomit, že obchod s těmito zvířaty je zákázán a zde by se mohlo jednat o zlegalizování ilegálně držených zvířat, na takovém podkladě výjimku neudělím. (z jejích dalších slov vyplynulo, že jim toto bylo nařízeno hlavně z obavy o zlegalizování evropských želv rodu Testudo)
Mým dalším šokem, když jsem šel poté žádat o výjimku pro dospělého samce A. dumerili, bylo toto: Aby toto zvíře mohlo dostat výjimku ze zákazu prodeje, tak musí mít čip. Na můj dotaz proč, když mám sebou jedničkový citesy, a to zvíře mám legálně již pět let u nich registrováno(mimochodem z odchovu tvého ředitele), tak mi bylo odpovězeno toto: pro výjimky z citesových áček je požadováno nezaměnitelné označení, nejlépe očipování. Výjimkou jsou pouze zvířata, která mají od veterináře potvrzení o nemožnosti očipování (hlavně mláďata), tam pouze stačí dvě fotografie 15*10cm. Jelikož já mám dospělé zvíře, tak ho musím nechat očipovat, jinak výjimku nedostanu. Když jsem na to odpověděl, že je to nesmysl, protože např. v případě úmrtí zvířete je možné čip vyjmout a implantovat ho do jiného zvířete, čímž by se zlegalizovalo. Tak jsem dostal tuto odpověď (zvýšeným hlasem): "Dávejte si pozor na pusu a uvědomte si, že o udělení výjimky rozhoduju já!!!"

P.S. Zvíře jsem nechal očipovat, a žádost o výjimku jsem podal před šesti týdny, i když by úředníčci na to měli mít 30 dní, tak jsem ještě žádné vyrozumění neobdržel.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny