Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka červená nežere

Ahojky mam takovy maly problem se svou tri rocni uzovkou cervenou(pohlavi nezname ). Uz asi mesic a pul nezrala,vzdy mys zabila ale ani se ji nedotkla....nikdy s tim nemela problemy.Ted udajne sezrala potkani hole,ale po dvou dnech ji byla dana mys a nasledovalo to same-zabila ji a nic...zacina docela hubnout a ja uz jsem zoufala.Kazdej veterinar mi radi neco jineho, kazdopadne nepomohla zvysit teplota ( pod zdrojem 35 stupnu) ani ji nabidnout mrtvou mys,tlamu i svlëk ma normalni...jen se mi zda trochu vic aktyvni nez kdy jindy-lozi po terarku i pres den coz nikdy nedelala...je to muj prvni had a vazne uz o ni mam strach...nemuzete mi nekdo prosim poradit?
Změna předmětu, původně: uzovka (halapremek)

loading...
Předmět Autor Datum
Koukni se sem.Poslední dobou se to tu řeší pořád dokola.V tuto roční dobu se samci užovek začínají p…
Melda 27.03.2008 22:51
Melda
Už mě to celkem štve,jak sem lidé pořád dokola píší proč nežere?....proč nežere?....Koukni se tam,ka…
Dasta 01.04.2008 18:11
Dasta
me se to taky stalo a musis tu mys kterou zabije vzit za ocas a delat ji manaska dokud po ni nevyjed…
kikina 20.05.2008 22:04
kikina
Důvodů, proč had nežere je více. Už to tu padlo několikrát. Když je to samec a jinak se chová normál… poslední
boaedon 27.05.2008 20:01
boaedon

Koukni se sem.Poslední dobou se to tu řeší pořád dokola.V tuto roční dobu se samci užovek začínají pářit se samicemi.Pořád prolézají terárium a nežerou.Někdy kořist jen zabiji a dál je nezajímá.Mají jiné starosti.Takže nezoufej a měsíc a půl není nic hrozného.Při zimováni nežerou mnohem dýl,ikdyž přitom nemají žádný výdej energie.;-)

me se to taky stalo a musis tu mys kterou zabije vzit za ocas a delat ji manaska dokud po ni nevyjede.A nebo nam taky nezrala z toho duvodu ze to je holka a mela v sobe vajicka tak proto nezere ted nekdy by je mela snést tak chvíli strpení:-)

Důvodů, proč had nežere je více. Už to tu padlo několikrát. Když je to samec a jinak se chová normálně, prolézá terárko, chce se pářit. Můj boaedon už nežral 2 měsíce a nic jiného ho nezajímá. Nevypadá, že by nějak strádal. Had myš většinou odstrkuje, jenže v terárku myš nemá kam zdrhnout a hada její přítomnost otravuje, tak ji zabije, aby měl pokoj. Myš nabídnu jinému hadovi, nebo ji dám do mrazáku. Když je to samice, nežere většinou před kladením vajec, někdy 3 týdny i více. Vajíčka může vytvořit i samice, která nebyla pářena. Podle toho, co uvádíš, by se mohlo jednat o samce, který se chce pářit. Pokud nemá jiné problémy. Zkus třeba to, co Ti radí Kikina. Taky musím hadům hrát divadlo, většinou když je to had, který nechce žrát mrtvé myši, zatřepu před ním s myší jako že je živá, pak po ní vyjede a je to OK. Podle mého měsíc a půl není zas tak dlouhá doba, jak píše Melda. Ještě počkej, zkus vložit foto s ocáskem, třeba si tipnem pohlaví.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...