Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem B.c. podivné chování

Dobrý večer mám naváz další prozbu...jak sem se již zmińoval tak sem si z Ládví (8.3) dovezl toho B.c. albino.Poslední asi 3 dny pozoruji že zvedá hlavu ,ale jenom když začíná být aktivní tedy kolem večera.Plazí se po terárku a z toho zůstane jen tak stát a má zvedlou hlavu i s kouskem těla (cca 5cm)nevím zda jenom pozoruje nebo zda by to mohla být nějaká nemoc jak už ste to tu probírali v jinénm fóru?!Ted´ například leží a má jen pozvedlou hlavičku,ale to bude asi tím že už bude hladovej a že začíná večer,jinak přes dnes leží normálně stočený.Nachlazený nebude vlhkost má kolem 50% a teplota je pod žárovkou cca 32C a ve zbytku tak kolem 25-27C jinak má ještě zaplej topnej kamen a ten mu nechávám i přes noc...Zkusím ho nafotit a zítra sem dám i fota...Doufám že snad bude v pořádku,protože jinak je ok,za tu dobu už měl 3 myšky a 2x se vyprázdnil,apatický taky není,akorát mírně kousavý což je normální...:-)Tak nevím zda jsou to jeho "zlozviky" nebo jak to nazvat,nebo jestli nejde o nějakou nemoc...Jinak ho mám oděleně od ostatních a zatím na novinách,kvůli té karanténě.Mám o něho v celku strach:.(...všem moc děkuji...
Změna kategorie, původně: Hadi (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Naši hadi to dělaj v jednom kuse. Normálně "kobří", prostě zvědavě čumí a v tý poloze běžně nějakou…
Sharkie 31.03.2008 15:48
Sharkie
tak tohle jak popisuješ tak je přesně ono,ale zaráží mě že to dělá až ted´ poslední 4 dny...jinak ne…
Filip 31.03.2008 15:56
Filip
Mohlo mu chvíli trvat než se aklimatizoval.
Sharkie 31.03.2008 16:08
Sharkie
taky pravda a ted´ začíná "řádit":-D
Filip 31.03.2008 16:32
Filip
Tak myšku zdlábnul jak nic a potom se vyhříval pěkně pod lampu...no dneska žádný šmejdění nebude pač…
Filip 31.03.2008 22:56
Filip
Můžete mi prosím vás někdo napsat na co by to vyšetření mělo být toho trusu?!děkuji
Filip 01.04.2008 16:39
Filip
vysetreni na parazity ne?vet by mel vedet
Kolar 01.04.2008 16:56
Kolar
jn ale na jaký je jich celá řada...a když zas nechám udělat kompletní tak to bude pěkná paleta nejsp…
Filip 01.04.2008 17:03
Filip
Vybuchla jsem tu smíchy až se vedle v kanclu rozesmáli taky. :-D Já z tvýho popisu ani z fotek žádný…
Sharkie 01.04.2008 17:23
Sharkie
Asi máš pravdu Sharki,nejspíš mám jenom moc velký oči:-) Nebylo to pro mě levný a když otec před jeh… poslední
Filip 01.04.2008 17:29
Filip

Naši hadi to dělaj v jednom kuse. Normálně "kobří", prostě zvědavě čumí a v tý poloze běžně nějakou dobu zůstane. Často vypadaj jak socha - nehybně postavená přední část těla jako sfinga. Kolikrát ty větší hady podezírám, že u toho normálně vytuhnou, protože je to zásek na několik minut.

tak tohle jak popisuješ tak je přesně ono,ale zaráží mě že to dělá až ted´ poslední 4 dny...jinak nevíte někdo jak se takovímto onemocněním ten had může nakazit?ve styku s jinými mími hady nebyl a žadnej z mích hadů ničím netrpí...ale na to vyšetření rači zajdu těch pár stovek za to dám abych měl jistotu;-)a na co vlastně mám to vyšetření nechat udělat?děkuji moc...

Vybuchla jsem tu smíchy až se vedle v kanclu rozesmáli taky. :-D Já z tvýho popisu ani z fotek žádný zaklánění nevidím. Na fotkách zvědavě čučí. Nám to dělaj všichni hadi a jsem za tenhle "zlozvyk" ráda. Znamená to, že maj zájem o okolí, což spíš značí že jsou v pořádku než že by byli nemocný. Nech udělat parazitologickej rozbor ať máš klid. Každej vet přes hady ví, co to obnáší. Stojí to asi 300, já na něm byla několikrát. Čerstvej bobek skladuj v lednici nejvýš 1 den, pokud máš fyziologickej roztok, tak ho zakápni,jinak nech jak je. V labce to šoupnou pod mikroskop a vypíšou veterináři co za parazity našli. Pak se to cíleně léčí. Kdyby tam žádný paraziti nebyli, tak to ber pozitivně. Holt budeš mít doma nejspíš zdravýho a zvědavýho hada. Co víc si přát?:puff::beer:

Asi máš pravdu Sharki,nejspíš mám jenom moc velký oči:-) Nebylo to pro mě levný a když otec před jeho koupí mě asi tak 10x říkal jestli se tomu hadovi něco stane tak že si už jinýho nekoupím,tak ted´ už mám fedry jen z toho když třeba divně leží...:-Dala tak aspoń že jsem tě rozesmál mno...tenkrát na veterině mě říkali že se na ten bobek má kapnout trocha vody aby uplně nestuhnul..?!jinak dík za uklidnění:puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru