Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem boa - pareni sourozencu

Mozna jsem to napsala trochu neobratne, nicmene slo mi o to, ze clovek, ktery papousky "nedela" prave ty prirodni formy od mutacnich nepozna. Staci, kdyz se zaposlouchate do rozhovoru laiku na nektere z ptackarskych vystav. Lide, kteri se jimi zabyvaji samozrejme prehled obvykle maji. Uz se mi ale nekolikrat stalo, ze se mne zacinajici terariste pri pohledu na amelano gutatu ptali co ze je to za druh.

absence pigmentu u jeskynních ryb a macarátů je dlouhodobý selektivní výsledek evoluce, a nelze ho zaměňovat s náhodnou genetickou poruchou, která se většinou projeví okamžitě.
Tady ale vubec nejde o zamenu. Vzdyt prave takhle evoluce funguje. I u macaratu a ryb prece puvodne doslo k nahodne, okamzite mutaci (tak jako treba u nekterych v prirode nalezenych albinu). V prostredi, jake obyvaji, bylo ovsem casem evolucne vyhodnejsi byt bez pigmentu, z dlouhodobeho hlediska se mutace uchytila a stala se dominantni. Dnes uz bychom macarata z pigmentem povazovali za stejnou raritu jako albiny u nekterych hadu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny