Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem boa - pareni sourozencu

Ritchi - nechci se tu s Tebou prit o tematu, ktere neni predmetem tohoto vlakna, nicmene precti si neco o "skokove evoluci" treba ve Flegrove knize Zamrzla evoluce. Po pozornem prostudovani stezejnich kapitol myslim zmenis nazor (tedy alespon co se tyka fungovani evoluce ;-).
Rozdil ve ztrate pigmentu u macaratu (+ jeskynnich ryb) a opravdoveho albinismu treba u hadu je zrejmy, nicmene evolucni podstata je stejna. Proc tvorit pigment a zbytecne tim plytvat energii, ktera muze byt investovana lepe a ucineji treba do rozmnozovani?
A kdyz uz jsme u zakladu evoluce - proc je uzovka cervena vlastne cervena, proc jsou "alterni" alterny tolik podobne C. lepidus klauberi a "blairi" alterny zase A. contortrix pictigaster? Proc se u tmavek vyvinula disruptivní kresba? Rekli si ze to pro ne bude vyhodne a navrhli si kuzi kterou budou nosit? Samozrejme ze nikoli. Jde tu o evoluci, prirodni vyber a dalsi zakonitosti, ktere umoznili, ze nektera mutace se projevila, stala se vyhodnejsi a v populaci nakonec prevazila. Stejne jako treba u tech prirodnich albino klimakofor...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny