Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uprchlík

Počátkem října se na teraristickém kroužku (www.teraristika-kadan.wz.cz)ztratil had. Takový ten klasický příběh. Špatně zavřené terárko a sameček Eryx colubrinus loveridgei byl pryč a to, jak se zdálo, navždy. Jaké bylo naše překvapení, když ječící vedoucí jiného kroužku o dvě místnosti dál, našla koncem března (!) milého samečka v poměrně slušné kondici (viz foto). Místnost byla naprosto "sterilní", suchá bez vody a během slunečných dnů doslova přehřátá. Adaptace na podobné podmínky zřejmě hroznýškovi zachránila život, nicméně téměř šesti měsíční půst bez vody a potravy s takovým výsledkem bylo silné kafe i na mě...

[http://img237.imageshack.us/img237/8492/p1010223hj1 .jpg]

Předmět Autor Datum
Já jsem párek těchto hroznýšků choval asi 3 roky úplně bez vody, od mláďat až skoro po dospělost bez…
navay 31.03.2008 21:55
navay
Je fakt, že švábi šedí se stali díky kroužku nedílnou součástí celého DDM, takže třeba si občas přil…
Apophis 31.03.2008 22:04
Apophis
můžu se jen zeptat na čem ty hroznýšky chováte ??věčinou sem se dočetl nebo dozvěděl že na písku,ale… poslední
Filip 31.03.2008 23:00
Filip

Já jsem párek těchto hroznýšků choval asi 3 roky úplně bez vody, od mláďat až skoro po dospělost bez problémů. Jen jsem jim občas ve velmi nepravidelných intervalech porosil stěny terárka a navlhčil jeden roh terárka.

Předpokládám, že není úplně jisté, že v té druhé "sterilní" místnosti trávil celý půlrok, takže kdo ví, kde se chlapec toulal :-) Každopádně dobře, že se našel. Byla by škoda přijít o tak pěkné zvíře.

Nám se takhle na stanici pravidelně "ztráceli" a "objevovali" scinkové válcovití.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru