Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa

Ale ved nikto netvrdi, ze teraristika je lacna zabava, ved stale hovorim, ze ked na to nemam, tak si to nebudem kupovat, keby som ja nemal na to peniaze alebo priestory, tak by som mal len jedno terarium ale poriadne zariadene. Ja som si aj byt vyberal podla toho co sa mi tam zmesti :) a ked uz sme u toho mam uz hotove architektonicke plany na dom, kde v strede domu bude velke terarium s rozmermi 5,5 x 7,5 metra ;-) a v nom si vytvorim fajn africky prales :))

Tebe by sa ako pacilo keby som si ta ja kupil, ale dal by som ti iba jednu izbicku 2x 1 meter, pretoze nemam na viac? Ja by som si to ospravedlnil sam pred sebou, ale ty by si moc nadseny asi nebol...

No a o tom vybaveni tera, kludne mozes pouzivat aj umele kvetiny ja ich pouzivam tiez, respektive ich kombinujem so živými, dalej oblozenie predsa mozes urobit aj z niecoho ineho ako z korku, kamenu to vadit nebude, ked ho had zaspini a ty to lahko upraces, ako si si mohol vsimnut ja na tych polickach mam aj zeminu aj kame, dokonca ja koru atd. Dalej tym, ze aj na zemi mam rastliny a travu, mam v terariach vybornu mikroklimu a aj bitop, v ktorom ked si nahodou aj nevsimnem niekde nejaky ten vykal, tak je perfektne spracovany a este to aj napriklad pohnoji travu a pomoze celemu systemu, tieto, napriklad v akvaristike samozrejme veci sa v teraristike az moc casto podcenuju a to je skoda.

Ano vo vlakne s terarkama je niekolko peknych kuskov, ale aj vela podla mna skaredych a nevkusnych, no a ked pod nimi este najdem aj popis, ze super tera a ake pekne atd., tak sa ani necudujem ze v potom maju taky uspech vselijake "telenovely a super hudba" toto je samozrejme ludsky problem, aj to s tou upravou tera z vonka, ale ked uz ma niekto tera v byte a vyzeraju ako by tam bol prave v krabici dovezeny motor z auta, tak to je naozaj len o vkuse.

Tmavku nemam lebo nemam adekvatny priestor na nu aby bolo vsetko podla mojich predstav, ake jednoduche, ale mam boa a aj jednu anakondu a u nich mi to tiez vsetko funguje ok a aj s tymi rastlinami, vsetko je to len o priestore, ked ho ma dost, tak neznici vsetko za jednu noc. A bakterie a tak su tiez v urcitom mnozstve potrebne aby bolo zviera naozaj fit, ale nie laboratorne ale tak ozajstne prirodne. Hady chovam skoro 20 rokov a myslim, ze to je dost casu na to aby som sa nemusel pozerat ako to maju druhy a brat to ako to jedine spravne. Presne ako raz napisal Krokodyl, sprachnivene drevo, travove trsy, atd. to je pre hadov to prave, a naozaj tie hady sa spravaju uplne inak ako len v drevenej krabici.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny