Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zverimexy

Nevim co je na té práci těžkého
Ehm, pokud to chcete dělat pořádně, pak to bezesporu těžké je, ale myslím, že kdo nezkusil, nepochopí. Jde o to, udržet vše na slušné úrovni, pokud se budeme bavit v rámci teraristiky, pak to znamená v první řadě zajistit zvířatům pravidelnou kvalitní péči. To, co se letitému chovateli, jako jste třeba vy, pane Melen, zdá být zcela prostým, člověku teraristiky neznalému může připadat jako zarážející. Takoví lidé pak mají tendenci to flákat, jelikož nechápou důležitost. Jistě namítnete, že potom nemají u zvířat co dělat a v tomto souhlasím. Je to, právě jako psal Khor, docela potíž vybrat solidního pracovníka. A je to na každém vedoucím/majiteli, jak se k tomuto postaví a zda si lidi zaučí a dohlédne aby to vypadalo tak jak má. A to je jen jeden z mnoha aspektů úspěšné prodejny. Já osobně si zakládám na tom, že zvířata máme v pořádku a pokud se vyskytne problém (nač si mazat med kolem huby, vždycky se naskytne nějaký), ihned ho řeším. Třeba takový svrab má poměrně dlouhou inkubační dobu (reakce na foto výše), a v době, kdy zvířata přebíráte, nemusí být patrný. Když se to stalo u nás, přeléčit 30 potkanů Strongholdem mě stálo 600 ,- Kč z vlastní kapsy, anžto do nákladů to dát nemůžu. Pochopitelně byli po dobu léčby neprodejní.
Ale dost už toho, každý ať si udělá obrázek sám, opravdu si tady nepotřebuju honit triko, reaguji jenom proto, že mě znechucuje tohle kydání hnoje na zverimexy obecně a přitom jsem přesvědčen, že existují i výjímky. Navíc, když si vezmu, co vídám na tera burzách, občas by se to dalo slušně srovnat se zverimexem.
Závěrem bych rád dodal, že vaše "plivání" na mega komplexy jest rovněž jednostranným. Možná teď Khora zklamu, ale skutečně nevlastním vlastní prodejnu, "jen" mám na starosti prodejnu právě ze sítě chovatelských potřeb. A věřte, že o to těžší tato práce je - pres ze dvou stran. Ačkoliv se však rozhodně nepovažuji za velezkušeného chovatele, jsem přesvědčen, že o "začátečnická" zvířata na prodejně se staráme dobře.

Závěrem bych chtěl už jen dodat, že ač mě moje práce baví, je to záležitost ryze nevděčná. Můžete totiž radit jak chcete, začátečníci si to stejně udělají po svém a ve výsledku pak napíšou třeba na poradnu, že mají takový a takový problém a zvíře ze zverimexu, kde jim nic neřekli...holt život je boj]:)

Tímto příspěvkem nechci v žádném případě nijak omlouvat nedostatky, které se na prodejnách objevují, ani netečnost zaměstnanců k nim. Jen jsem přesvědčen, že to tak není všude. stejně jako jsem přesvědčen, že nějaké ty nedostatky se najdou i u chovatelů, často pak nejvíce u těch, kteří první hodí kamenem. A vyvraťte mi to.]:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny