Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zverimexy

Vím že tam mají velké nájmy ale laicky si myslím, že pokud zvíře bude levnější- aby se to vyplatilo ale levnější, tak se jich přeci prodá víc kusů?

Mno, sranda je v tom, že s číslama se nelze hádat a když se na to člověk podívá čistě ekonomicky, tak v ceně je započteno krmení, zdroje, péče, případná mortalita (když vezmeš 3 ks za 7,- Kč a jeden ti padne, tak si spočítej za kolik musíš prodat zbylé dva aby se ti to vrátilo) atd., to vše na základě určitých dlouhodobých statistik. No, spočítá se proměnná, stanoví se na základě toho marže a jede se do pole. Ve výsledku z toho pak může vzejít obludnost, ale je to tak. Prodej více kusů za méně to nevyřeší. Ba naopak, nejprodávanější věci jsou vždy nejvíc natažené, pozor na to a to nemluvím jen o zvířatech, ale celkově o obchodu. Ne tedy možná vždy, ale obecně to tak funguje - obchodník se zkrátka snaží vydělat na těch rychlotočkách víc, když už mu v jiném zboží leží peníze půl roku...Závěr - pokud se něco dobře prodává za 3,50, je velmi pravděpodobné, že to brzo bude stát 4,-

jinak jsem odběhl, ale faktem zůstává, ikdyž to může někomu přijít divné, že ani zvíře se 100% marží si na sebe ve zveráči nevydělá:!: Nic to nemění na tom, že některý ceny v Petkách jsou už moc i na můj vkus, holt je to trošku i tím, že nákupní ceny zvířat klesají rychleji než firma reaguje:-P no nic, někteří už s tím nějaký čas bojujeme a snad se blýská na lepší časy, že by ceny mohly jít níže (u něčeho), ikdyž vám je to stejně šumák:-D No ale budeme mít třeba lepší pocit:-)

checht, no jsem se pobavil. Věřte nebo ne, byl jsem dneska v Petcentru v Olomouci a celkem dobrý:-P:-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny