Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nechutenství

Máme doma malého gekončíka, pořídili jsme ho synovi k vánocům.A asi tak v půli ledna nám po svlékání přestal žrát, čekali jsme jestli nezačne sám , ale trvalo to moc dlouho a už byl úplně hubený a tak jsem mu cvrčky začala nabízet s pinzety, začal zas jíst.Jenže po dalším svlékání to začalo zas, tentokrát si nevzal ani s pinzety.A nyní ho už celý měsíc musíme krmit, tak že ho vyndáme z terárka a cvrčka dáme do tlamičky.Když už zase nabral svoji váhu, zkusili jsme ty cvrčky zase dávat do terárka a nic, vůbec si jich nevšímá.Možná jsem udělala chybu, že se těch cvrčků nějak bojí, dávala jsem mu jich do terárka tak 2-3,jestli to nebylo moc.Moučné červy taky nechce a šváby taky ne.Je mu asi 6 měsíců.Vitamíny dostává.Stolici má taky dobrou, tak fakt nevim co s ním dělat.Poradí mi někdo?Předem děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
DObrý, můžu se zeptat jakou má teplotu v teráriu :?: Problémy můžou nastat, pokud dlouhodobě teploty…
MadMike 10.04.2008 08:44
MadMike
V teráku má kolem 30°, ale má to rozdělený, takže v jedný části má méně , dávám mu tam rašelinu, v k…
monous 10.04.2008 10:23
monous
Podmínky má, zdá se ideální...zkusil bych ten rozbor, ale ono gekončíci občas trucujou, jakmile by s…
MadMike 10.04.2008 11:02
MadMike
Děkuji, zkusím ten plastin nový
monous 10.04.2008 11:56
monous
Ještě jedna drobnost - jak často jste ho takto krmila? Jak často dostává potravu? VH nový
VH 11.04.2008 20:53
VH
Krmím ho obden. poslední
monous 15.04.2008 07:22
monous

DObrý, můžu se zeptat jakou má teplotu v teráriu :?: Problémy můžou nastat, pokud dlouhodobě teploty klesají pod denních 28 stupňů. S cvrčkami jste chybu neudělala, pokud jste mu je tam nenechali přes noc a ti ho např. nepokousali, neměl by to být podle mě problém.
Stálo by určitě za to, nechat udělat parazitologický rozbor trusu. A když se kouknete na jeho ocásek, má ho tlustý nebo tenký. A jaké vitamíny dostává a jak mu je aplikujete?

V teráku má kolem 30°, ale má to rozdělený, takže v jedný části má méně , dávám mu tam rašelinu, v koutku má i Mykeše ( kočkolit )tam chodí na záchod,a u topného kamínku má navlhčený rašeliník - tam je nejraději i když má kokosovou skořápku a různé schovávačky.Rosím teráko každý večer. Ocásek už má pěkný, tlustý.Zkoušela jsem ho nechat vyhladovět, ale nepomáhá to.Vitamíny mu dávám reptilin do vody, ale nyní jsem ho zkusila dávat na cvrčka než mu ho dám sníst.A dávám mu je tak jednou týdně 2 - 3kapky.Budu se muset asi poohlídnout po nějakým veterináři, kde by mi udělali ten rozbor trusu.

Podmínky má, zdá se ideální...zkusil bych ten rozbor, ale ono gekončíci občas trucujou, jakmile by se mu výrazně ztenčil ocas tak bych si už dělal starosti, jinak já krmím z pinzety pořád a zdá se mi to ideální.
Jinak gekončíci si "umí" chodit lízat minerály sami, podle svých potřeb. Jestli vám můžu poradit, kupte nějaký minerální prostředek (plastin, nekton MSA) nasypte ho trochu na nějakou mělkou misku a tu mu dejte do terárka, třeba hned vedle misky na vodu. V tomhle případě bych ale ten reptilin už asi nedával, záleží na vás.
Třeba někdo odpoví/poradí lépe...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru