Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem leguan zelený

Ahoj, shodou okolností máme taky jorkšíráka a až na jednu samičku na něj všichni leguáni reagujou bez problémů. Spíš se ten pes bojí jich. Vůbec jsme v minulosti měli vždycky strach, když od nás chtěl někdo leguána a měl psa, že to bude problém a naopak to výraznější problém většinou nebývá.
V dospělejším věku není problém leguána pouštět na procházky, musí se k tomu ale přizpůsobit ta místnost, u vás obývák - co jde shodit, shodí, co jde pozřít, je možnost že to zkusí sníst atd.atd., je potřeba se na to trochu připravit. Pohyb je pro legoše určitě hodně důležitý.
V dospělosti je pak určitě potřeba dávat pozor, páč by byl schopen pejskovi dost ublížit, já teda bez dozoru leguána na volno se psem v jedné místnosti nenechám ani vteřinu...
Jinak při krmení z ruky se stává, že leguán omylem kousne, není to nic vážnýho i když je to dospělák (pokud kousne na vážno, tam už je to horší), problém je, když ho krmíte dejme tomu jahodami, tak i když žádné jahody v ruce už nemáte, to zvíře je stále cítí a klidně vám zkouši sníst ruku jako chutnou jahůdku :-D, ale to spíš říkám jako veselou příhodu z natáčení - to pak sami zjistíte a určitě pochopíte :)):))
Pokud si koupíte malého lega, je dobré ho pár dní (klidně 14dní) nechat na pokoji, ať se aklimatizuje a v momentě, kdy začne v pohodě žrát můžete pomalu začít s nějakým ochočováním. Leguána je asi nejlepší koupit přímo od chovatele, dneska už bývají docela dost odchovy. Ať se na mě tady nikdo nezlobí, ale na burze bych legoše kupovat nedoporučoval. I v dnešní době jsou někteří importovaní a chce to někdy nervy je dostat do jakžtakž stavu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny