Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozkrmovani elaphe helena

Dobry den vsem. Chci se zeptat jestli by nekdo nemel nejakej recept jak rozkrmit elaphe helena.....uz jsem ji krmil nasilne as 10x a porad nechce zrat sama....mam treba zkusit dlouhou hladovku? Krmim ji kazdy tyden!A zkousel jsem uz i rozriznutou hlavz holete a porad nic...diky vsem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych se podělila o zkušenost, sice se netýká E.helena, ale E.guttata. Koupila jsem si nerozkrmené… poslední
boaedon 14.04.2008 12:15
boaedon

Já bych se podělila o zkušenost, sice se netýká E.helena, ale E.guttata. Koupila jsem si nerozkrmené mládě E.guttata-aneru s tím, že si ji rozkrmím sama. Jenže ona byla tak tvrdohlavá, umínila si, že žrát sama nebude, vyzkoušela jsem na ni všelijaké fígle a nic. Tak to trvalo 2 měsíce, každý týden. Pak se tedy odhodlala žrát sama, ale živé ne, jenom mrtvoly, to jí trvalo 4 měsíce! No alespoň žrala sama. Teď je úplně v poho, žere všechno, co jí dám, živé i mrtvé. Ale tak tvrdohlavého hada jsem ještě neměla, navíc je to samice, zdá se mi, že samci jsou na žrádlo víc flegmy. Takže : trpělivost, trpělivost.
Neboj se zkoušet různé fígle opakovaně. Při rozkrmování mi pomáhá zavřít mládě do malé krabičky (samozřejmě s dírkami pro vzduch), aby od potravy nemohla utéci nebo se schovat, ale jen přes noc, aby měla pocit bezpečí. Většinou to vyjde. Pokud máš v terárku jen jednoho hada, dej jí to hole do úkrytu ,kde je schovaná, jak píše GG nebo Melda. Zkus dát i mrtvé, třeba se živého bojí, jako ta moje E.guttata.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru