Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dávkování vitamínů u chameleona

Zdravím,
potřebuji poradit ohledně dávkování vitaminů a vápníku cca 4 měsíčnímu chamíkovi. Doteď jsem mu každou dávku krmení obalovala jen v čistém vápníku. Dnes jsem zakoupila Reptimineral C, kde je již vápník, mimo jiné minerály a vitamíny, obsažen. Mám mu i nadále podávat čistý vápník ( MicroCalcium), nebo postačí pouze Reptimineral. Další dotaz se týká dávkování a četnosti. Mám každou dávku obalit v tomto přípravku, nebo pouze obden? A jaké množství použít např. na 6 cvrčků? Zkoušela jsem je lehce navlhčit a nasypat na ně zhruba jako na špičku nože tohoto přípravku, ale zdálo se mi, že toho na nich mnoho neulpělo, navíc mám obavu, aby chamík nedostával mnoho anebo naopak málo potřebných vitamínů. Můžete mi porasit, jakým způsobem nejlépe potravu připravit?
Mnohokrát děkuji za odpovědi.
P.S. Zácpa, o které jsem včera psala, je naštěstí zažehnána:puff:

Předmět Autor Datum
mě pri koupi chameleona doporucil chovatel od ktereho ho mam posypavat cvrcky tak 4krat do tydne....…
mišák 18.04.2008 19:07
mišák
Cvrčci se obalují tak, že se dá do skleničky od třeba přesnídávky 3 kávové lžičky přípravku, cvrčci,…
pavluch 18.04.2008 19:40
pavluch
Díky za odpovědi. poslední
Dagmar 18.04.2008 20:00
Dagmar

mě pri koupi chameleona doporucil chovatel od ktereho ho mam posypavat cvrcky tak 4krat do tydne....ja osobne pouzivam reptiwite..chamika uz mam 8mesíců a je krasne vybarven a naprosto zdraví myslim ze mu zadny vitamin nechybí.ja mam vitaminů pro plazy spoustu a stridam to..jeden tyden podavam roboran..druhy reptiwite atd.....:-)vapnik je dulezitý ale zase se to nesmi prehanet pokud podavas vitaminy ve kterych je uz obsazen vapnik samotny podavaní vapniku bych omezila

Cvrčci se obalují tak, že se dá do skleničky od třeba přesnídávky 3 kávové lžičky přípravku, cvrčci, sklenička se zavře a zatřepe se s ní. Cvrčci jsou pěkně obalení a podávají se ke zkrmení. Jinak cvrčky obaluji při každém krmení všem svým zvířatům, kteří to potřebují a ještě se mi nestalo, že by se předávkovali.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru