Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov Chelydra serpentina

Zdravím. Prosím zkušenější o odpovědi na několik otázek.

1. Na fotkách je samice nebo se pletu? (omlouvám se za kvalitu fotek, ale těžko se jí vysvětluje, že sebou nemá mlít :-( )
Popřípadě - dočetla jsem se tu, že samci při zvednutí za ocas ,,vystrkují penis" pokud máte nějakou takovou fotku samce, ráda bych jí viděla abych měla představu.

2. Ráda bych nějaký komentář k tomu podle mě méně obvyklému zbarvení (čím je to způsobeno, jestli to má nějaký vliv na život jedince, apod.)

3. Opět zde jsem se dočetla, že rychlost růstu je rozdílná u pohlaví. Mám dvě mláďata od chovatele (skutečně se jedná o odchov) ze stejné snůšky. Jedno má nyní v zhruba 4 měsících věku 85 g a 6,5 cm, druhé 40 g a 5 cm. Podrobné podmínky chovu zde popisovat nebudu, jsou dle mého názoru správné, jen je třeba říct, že už od koupě jsou v oddělených akváriích. Může mít vliv pohlaví nebo je to individualita jedince? Obě žerou dost.
Popřípadě budu vděčná za nějaký komentář k rychlosti jejich růstu.

4. V různých (těžko říct jak kvalitních) zdrojích se píše, že želva dorůstá dle velikosti její nádrže. Tak to bývá u ryb, u želv si tím nejsem moc jistá. Trachemysky jsem si brala od různých lidí už jako dospělé a třeba jedna samice (karapax 23 cm) žila v plastové vaničce cca 30x40 cm. Od té doby - mám jí zhruba 3 roky je většinu roku ve venkovním jezírku (taky tedy žádný rybník, cca 2x4 m) a nijak zvlášť už nepovyrostla.
Jak to tedy je?

Předem díky za všechny odpovědi a omlouvám se, pokud to je místy zmatečné.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny