Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem osvětlení pro štíry

Zdravím, měl bych dotaz. Chtěl bych pořídit svím Pandinům nejaké to světýlko, ale nevím jaké. Teplotu maji dobrou už teď takže vytápět nepotřebuji. jde mi hlavně o to pořídit jim osvětlení které by je nerušilo, ale abych je já viděl při lovu... což dělají převážne v noci :) Také mam v teráriu rostliny, ale těm snad stačí světlo které nachytají přes den :) takže jaké světlo by jste mi doporučily?

PS: pokud se to tu již řešilo tak se omlouvám, hledal sem jak nejlépe umím ale nic co by mi pomohlo sem nenašel...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na nocne pozorovanie by som volil asi takzvane "cierne svetlo" ktore ich vobec nerusi. Kamarat si ta…
Bic0 26.04.2008 00:58
Bic0
Tak tohle je dobrá vychytávka:i::x::i:, můžeš prosím napsat nějaké bližší označení té diody (typové… poslední
Peťo 26.04.2008 07:23
Peťo

Na nocne pozorovanie by som volil asi takzvane "cierne svetlo" ktore ich vobec nerusi. Kamarat si takuto lampu vyrobil zo starej nabijacky na Siemens a UV LED diody. Vdaka latke ktora sa nachadza v "pancieri" skorpionov potom pod tymto svetlom svietia. Pre cloveka to nie je velmi rusive. Daju sa pouzit aj trubice ktore sa pouzivaju na PC tunning. Su tusim na 12V takze to chce nejake trafo. Ale vysledok je zaujimavy.

[scorpion-glow.jpg]

P.S.: len chcem doplnit ze vedci stale nevedia preco telo skorpionov obsahuje tuto fosforeskujucu latku, ale aj niektore najdene skameneliny stale jemne svietili pod UV. To je dokaz toho ze niektore materialy ktore pouzila priroda k stavbe roznych zierat su naozaj trvacne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru