Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osvětlení v teráriu Exo Terra

Dobrý den, dávám dohromady nové terárko pro korálovku mexickou 60x45x45(Exo Terra). Tato firma k tomu nabízí tzv. ExoTerra Compact Top 60 osvětlení(osvětlovací kryt pro tři žárovky Repti Glo)Chtěl bych si to koupit,protože to ulehčí práci a nemusím zavěšovat květináč.(který se mi ani moc nelíbí). Chtěl bych se zeptat jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti.A jestli tyto žárovky zároveň zateplý terárium, nebo budu muset dávat nějaký ohřevný kámen.Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no ten kryt není zase taková hloupost, já ho mám. a na zbytek plochy jsem položil sklo. Za 1, se tam…
filosofemgt 28.04.2008 18:51
filosofemgt
A jak si to vyřešil s vyhřívacím místem? Sice korálovka se na kameni pod žárovkou nijak nesluní, ale… poslední
Dann 28.04.2008 22:10
Dann

no ten kryt není zase taková hloupost, já ho mám. a na zbytek plochy jsem položil sklo. Za 1, se tam tolik nepráší, 2, neuniká tolik tepla, 3, sklo jsem podložil na rozích takovýma podložkama takže větrání je taky ok, navíc ho můžu posouváním skla regulovat. Záleží na tobě, terárka jsou to docela hezká a ta žárovka, nebo lampa vevniř se mi moc nelíbila a zbytečně zabírala docela dost místa.

A jak si to vyřešil s vyhřívacím místem? Sice korálovka se na kameni pod žárovkou nijak nesluní, ale po zhasnutí si ráda jezdí po vyhřátém kamíku pod žárovkou. Jinak tam mám nějakou 25w Sun glo taky od exo-terra. Ale bohatě stačí obyčejná, protože korálovka UV nějak nepotřebuje nutně.
Ty kryty bych volil jen pro živočichy, kteři potřebují UV celoplosně a ne jako zdroj tepla. Třeba pro chamíky a jiné je to ideální věc. U nočního druhu hada -> zbytečnost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru