Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NEtrapim želvu hlady?

Ahoj všichni chovatele zelv. Mam maly dotaz. MAm asi 8 mesicni zelvu - vodní žlutolící . latinsky neumím ( vm že obsahuje v sobě slova FLoriana) Krimím jí granulemi, gamarusem, sušenými krevetami a když máme doma maso tak masem. PRoblém je v otm, že nevím kolik gamarusu a granulí mám daávat. Někdy jsem našla že toli kolik toho želva během určite doby sežere. Moje ale žere strašně moc a tak jí dávám radši mín, aby nebyla tlustá...NEmůžete mi poradit kolik přibližně mám dávat? Většinou dávám 1-2 velkou granuli, a asi 5 gamarusů, to míchám s krevetami a ostatním žrádlem,podle toho co zrovna doma mám. Je to aspon priblizne dobre? Netrapim ji hlady?? NEbo nebude moc tlustá?
díky za odpoved
martina

Předmět Autor Datum
prosim! ODpovi mi nekdo? nebo je muj dotaz tak debilni?:-[
martina008 28.04.2008 19:58
martina008
nenapsala si jak často krmíš
cai.ra 28.04.2008 20:00
cai.ra
granulemi, gamarusem, sušenými krevetami Tohle opravdu neni vyzivne krmivo pro zelvy. Nebo naopak k… nový
Maoor 28.04.2008 20:59
Maoor
S tím krmením souhlasím s Maoorem, jinak bych ještě potravu obaloval ve vitamínech+ např. drcené sép… nový
malpolon 29.04.2008 00:28
malpolon
Složení potravy již bylo popsáno, tak ještě množství. Většina želv je chopna se neskutečně přežrávat… poslední
Hugo 29.04.2008 08:13
Hugo
granulemi, gamarusem, sušenými krevetami

Tohle opravdu neni vyzivne krmivo pro zelvy. Nebo naopak krmeni jen granulemi muze zelve take ublizit. Takze bych rekl ze hlady trpi. Sice nepises nic jak velkou zelvu mas. Ale podle tech davek co uvadis mas zelvicku jeste malou. A tu muzes krmit treba denne do sytosti a jednou za tyden treba den vynechat. Kazdopadne zmen jidelnicek! Maso - rybi, hovezi(srdce, jatra), kureci, zizaly, patentky, nitenky, hmyz atd. Kdyz to budes pekne stridat muzes ji krmit bez obav.

Složení potravy již bylo popsáno, tak ještě množství. Většina želv je chopna se neskutečně přežrávat, proto je vhodné jí dávat 1x za den tak polovinu množství které je schopna najednou sežrat. Vhodné je i jeden den v týdnu nasadit hladovku. Dospělé želvy se krmí ještě méně. Ukazatelem správného krmení je růst, Kdy želva by měla růst pomalu ale pravidelně. Kolik měří karapax (vrchní krunýř) v 8 měsících?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru