Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zvláštní období hada?

zdravím,
mám dotaz, naše 160 cm hroznýška je stále "nenažraná" pořád šmejdí po terárku, uznávám že jsem ji dala menšího potkana ale po kratší době a stále nemá dost, navíc dnes mi připadala velmi hektická splašená dělala rychlé pohyby na moji ruku až jsem se obávala že kousne (takto se nikdy nechovala ani když jsem ji nechala pěkně vyhládnout).
-> tak a k věci - podle mé mamky se kdysi za "totáče" říkalo, že přibližně jednou za rok má had zvláštní období, kdy se stále staví, je neklidný poplašený a nemá se na něj sahat (přibližovala to něco jako březost) - je to možné?? jaké jsou vaše názory??
a k té potravě mám ji koupit dalšího potkana když stále po terárku "blázní"??
díky moc za vaše odpovědi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahojda, já zatím skoro žádnou zkušenost nemá, hádě mám teprve pár dní. Má 54 cm, ale už sežere 2 ská…
kiki.kiki.piki 30.04.2008 22:45
kiki.kiki.piki
děkuji poslední
Anda 30.04.2008 22:59
Anda

Ahojda,
já zatím skoro žádnou zkušenost nemá, hádě mám teprve pár dní. Má 54 cm, ale už sežere 2 skákavky za den jednou týdně, takhle mi to doporučovali ve zverimexu a i přímo jeho chovatelé. Určitě může mít nějaké zvláštní období, v literatuře je dost psáno o tom že jsou samičky nervozní před tzv březostí. Určitě se ale podle všeho přikláním k první odpovědi a to k tomu že by tvé hádě mělo dostávat bud větší potravu a nebo častěji menší. Zkus třeba 2 potkany na jednou, druhého do terária ale dej až poté co prvního pozře. Jinak určitě bych ti doporučila si do vyhledávače zadat zverimex sirius, najet na jejich hlavní stránky a najít si telefoní číslo na pobočku prodejny v Hradci v intersparu neboli v euro centru a zavolat si tam. Je tam perfektně školený tým zaměstnanců a jedním ze zaměstnanců je i chovatelka hroznýšů u které již byli natáčeny i nějaké dokumenty o hroznýši. Určitě by ti tam poradili a nebo chování hada vysvětlili.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru