Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vylučování výkalů

Ahoj,
měla bych jeden dotaz ohledně toho za jak dlouhou dobu po krmení had vyloučí výkaly. Pořád koukám a koukám do terária a stále nic. S hroznýšem nebo spíše celkově s teraristikou jsem začala teprve nedávno. Zajímám se o to už déle, ale přeci jen není nad osobní zkušenosti. Happy je ještě mimi necelé 2 měsíce a vlastně jsem ho doma krmila prvně, ale když čtu o problémech se zácpou mám celkem strach abych něco nezanedbala a léčba poté nebyla až moc složitá. Také se mi zdá že snad ani nemočí, sice mám kůru a tak to možná ani není vidět a vše se vsákne, asi se o něj moc bojím, ale stejně mi to příjde nějaké divné. Až dnes jsem ho viděla prvně pít. V novém prostředí je od soboty, v neděli jsem ho krmila a v tuto chvíli se s ním snažím co nejvíce seznámit. Už reaguje celkem dobře, dech se mu ani nezrychluje, sice se mu to tahání moc nelíbí, ale určitě je to pro něj lepší když se taky může trochu plazit a ne být omezen jen terariem. Takže by snad neměl být už ani vystresovaný, ale já se o něj prostě bojím. Je to takovej můj miláček a konečně splněný sen. Tak jsem se snažila mu dát vše co potřebuje a když najednou nejde vše podle plánu, jsem s toho za Happyho vystresovaná já.

Předmět Autor Datum
s kálením určitě vydrž, měla jsem ze začátku taky strach taky mi připadalo že naše hroznýška málo pi…
Anda 30.04.2008 22:51
Anda
:-)trochu bych pockal s tim seznamovanim..pokud ji nakrmis tak bych ji pak zase ani tak nevytahoval…
Kolar 01.05.2008 08:50
Kolar
Tak moc děkuju :) To ted aspon nebudu tak uzkostně sledovat :) Jsem ráda že nejsem sama kdo na tom t…
kiki.kiki.piki 01.05.2008 09:38
kiki.kiki.piki
s tím vytahováním - když byla naše Julie malá snažila jsem ji vytahovat co nejvíce ale vždy nejdříve…
Anda 01.05.2008 11:20
Anda
No ja byl ze začatku taky ze všeho pěkně vyplašenej,to byla hruza-ale bylo to fakt docela zbytečny p…
Dejvhroznýšek 01.05.2008 13:16
Dejvhroznýšek
http://img161.imageshack.us/img161/1024/30042008180 7dy6.jpg¨ poslední
kiki.kiki.piki 02.05.2008 13:42
kiki.kiki.piki

s kálením určitě vydrž, měla jsem ze začátku taky strach taky mi připadalo že naše hroznýška málo pije, kálí po dlouhé době, ale zatím není důvod se obávat. bylo mi řečeno že rozhodně nestojím celý den u terária tudíž nemohu vědět že had nepije (je fakt že pokaždé když jdu kolem vidím ji v jiné poloze ale pohyb nevidím).
a to kálení -> když byla menší tak někdy nekadila třeba dva měsíce a pak to byla nálož, ono se jí to potom ustálí a uvidíš že bude kálit pravidelněji.. každopádně znám tvoji situaci byla jsem taky hotová z nového hada pro mě prvního tak jsem ji stále kontrolovala chodila kolem stála před terárkem a bála se zda nemá zácpu nebo něco dalšího ale většinou jsou to zbytečné starosti ;-)

:-)trochu bych pockal s tim seznamovanim..pokud ji nakrmis tak bych ji pak zase ani tak nevytahoval travi atd...oni hadice jsou od pohledu nektere flegmaticke ale ver mi,ze ji to moc dobre nedela jak ji porad tahas ven...rekneme tak jednou dvakrat tydne ok.jinak had nepotrebuje pit 3 denne nepijou zase az tak casto ja vidim sve hadouse pit tak jednou za mesic nevysedavam u nich to by se jim asi moc nelibilo

Tak moc děkuju :) To ted aspon nebudu tak uzkostně sledovat :) Jsem ráda že nejsem sama kdo na tom tak je (byl), přišla jsem si skoro jako šílenec :-D
Jinak k tomu seznamování, vytáhla jsem Happyho prvně v úterý a pak zas ve středu, ale nejdřív jsem se spíš snažila, aby si zvykl na moji ruku v terariu, aby nebyl tolik nervozní a stresovaný, ono je u nás doma pořád hrozně rušno, x zvířat, miniaturní ségra, puberťácký bráška, hektická rodina a samé otřesy :x: Takže to pro chudáka Happyho musel být docela šok, o to víc jsem chtěla aby si začal co nejdříve zvykat. Od chovatele mi bylo právě doporučeno abych ho co nejvíce tahala. Samozřejmě vím že po krmení by se brát neměl, tak jsem se aspoň snažila ho seznámit s moji rukou v teráriu. Ale příště už ho po krmení určitě tak brzy nevytáhnu, jen jsem se bála aby to rpo něj pak třeba po týdnu bez kontaktu nebyl moc velký šok. Děkuji za rady :)

s tím vytahováním - když byla naše Julie malá snažila jsem ji vytahovat co nejvíce ale vždy nejdříve tři dny po krmení, a také skoro furt odpočívala (asi jako všechna mláďata:))) a taky strasne funěla když jsem ji vytáhla. nechavala jsem si ji usnout na prsou to milovala:D ted už ji tak často nevytahuju přeci jenom žere větší potkany tak déle tráví ale beru si ji tak jednou za čtrnáct dní (samozřejmě k ní často dávám ruce ale ted se naucila ze otevru dvířka a okamžitě sama vylézá ven:))) uvidíš pak sama jak se bude chovat na tvou návštěvu, je dobrý když opakuješ stále stejné pohyby (někdo třeba před tím než si ji vezme ťuká na dvířka) ona si pak udělá tzv. asociace a bude vědět, že teď bude krmení, teď si ji vezmeš atd:) u nás třeba když ji začnu vytahovat všechno co vevnitř má, tak ví že dostane potkánka:) je to docela pak sranda jak už pak ví co se bude dít:D zdravím a hodně radosti s hadíkem;)

No ja byl ze začatku taky ze všeho pěkně vyplašenej,to byla hruza-ale bylo to fakt docela zbytečny protože je to mormalni :-) Ale zase je hrozně hezky že o něj maš takovou starost :)) Jinak co se tyče toho časteho tahani ven z terarka,tak si myslim zě to pro toho hroznyše neni zrovna nejlepši,je to pro něj spiš samej stres a on nema chvili klidu! Ja je teda vždy vytahoval tak jednou za deset dni-vždy před krmenim,a v pohodě jim to stači na to aby si na tebe uplně bez problemu zvykli-neni to kočka ktera se chce pořad muchlat :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru