Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ideální rozměry pro dospělého boa

zdravím,
naše Julie (hroznýš král.) začíná být větší a větší a začínáme řešit velké terárium, které by měla už napořád. Jen nevíme zda mít spíš terárium do výšky či do šířky. četla jsem takové ty rady že terárium má mít hloubku alespoň třetině délky hada a šířku alespoň polovinu délky hada, ale jelikož nebydlím zrovna v residenci tak přemýšlíme o tom vysokém teráriu, co vy myslite? jaké jsou ideální rozměry pro dospělého Boa? jaké máte zkušenosti? :) díky

Předmět Autor Datum
Já bych souhlasil s tím teráriem do výšky.Had se alespoń proleze a nebude se jenom válet.Pokud budeš…
Bobik22 01.05.2008 18:11
Bobik22
skvělé přesně tak jsem si to představovala:) určitě to chci do stropu a určitě do rohu, ty rozměry a…
Anda 01.05.2008 18:21
Anda
Tvůj přítel má pravdu.Pokud už by si ho sehnala tak by bylo dost drahé.když koukám na ty rozměry co…
Bobik22 02.05.2008 11:42
Bobik22
našla jsem si jednu výbornou firmu, která dělá komplet terária tak mě jedna jejich práce nadchla ale… poslední
Anda 02.05.2008 12:28
Anda
Já s tím nemám skušenosti ale mělo by to bejt tak 160-90-90
Capik 01.05.2008 18:11
Capik

Já bych souhlasil s tím teráriem do výšky.Had se alespoń proleze a nebude se jenom válet.Pokud budeš mít dost velký prostor tak bych udělal terárium až ke stropu a dal bych ho do rohu.A na každou stranu tak min 1 metr...Nakonec bych z něj udělal takový obdélník , který bych celý prosklel.Pokud neni dostatek peněz tak bych udělal třeba jen jednu stranu , která se bude otvírat.Záleží jen na tvé fantasii jak ho uděláš...Doufám že se ti povede;-)

skvělé přesně tak jsem si to představovala:) určitě to chci do stropu a určitě do rohu, ty rozměry asi podle stěny, vypadá to na cca 150 na jedny straně a tak 90 na druhý a teď nevím zda lepší to spojit do obdélníku (to asi pak nevlezu do postele:-D, ale co bych pro Julii neudělala :-D) nebo zda to spojit do trojúhelníku (asi to bude lépe vypadat, a budu moct i do pelechu) - původně jsem teda si představovala vypoulený to přední sklo ale přítel mě odrazuje že bude težký to sehnat a taky hodně drahý..

Tvůj přítel má pravdu.Pokud už by si ho sehnala tak by bylo dost drahé.když koukám na ty rozměry co si tady napsala tak by sis mohla pořídit páreček.A měla by si dvojnásobnou radost.Hlavně pozor na zavíraní a na bezpečnost nejen tvoji ale i hadovu.;-)V dospělosti mají velikou sílu , ikdyž se to nezdá.Ta moje mi na 2,50 m rozlomila terárko na půlku.Hodně štěstí:puff:

našla jsem si jednu výbornou firmu, která dělá komplet terária tak mě jedna jejich práce nadchla ale to bude strasne penez, ale aspon nejaka inspirace:( takže přemýšlim o zadních stěnách z OSB desek a nějak vymyslet to zavírání, momentálně mám dvě skla na kolejnickách ale to se moc zabezpečit nedá, nebo nevím jak pořádně... noo a o tom novém přírůstku popřemýšlím:D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru