Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem slunění hadů

dobrý den všem,
chci se zeptat, nezkoušel jste někdo slunit hady např. v pletivových terátiích ? Bylo by to určitě soper nechat je přes léto někde venku na slunci a zároveň ve stínu třeba pod stromen nebo v koruně stromu, keře. Jde mě především o stromáky krajty zelené a psohlavce. dík Marek

Předmět Autor Datum
Venku pochytaj akorát nějaké parazity a jinej fujtajbl. V terárku jim bude nejlíp. Tohle pásmo není…
para 06.05.2008 12:25
para
Viridisky ani psohlavce bych ven asi netahal kvůli zbytečnému stresu, příp. přijde kočka a :x: Větší…
malpolon 06.05.2008 13:34
malpolon
breberky mě netrápí, nejhorší je asi ten stres z nového to jo, jinak ale nevidím problém v pletivové…
sičák 07.05.2008 12:04
sičák
Psohlavci nemají rádi ani zářivkové osvětlení natož sluneční paprsky. Stres by byl asi taky probléme…
nn 07.05.2008 12:43
nn
Nebo si můžeš dát terarko ven a vypnout žárovku
Capik 07.05.2008 13:08
Capik
aneb návod, jak uvařit hada :-|;-) poslední
MadMike 07.05.2008 13:11
MadMike

Venku pochytaj akorát nějaké parazity a jinej fujtajbl. V terárku jim bude nejlíp. Tohle pásmo není pro ně a určitě jim to nijak neprospěje. Ale pokud tě netrápěj ty brebery, tak možná nějaká krátká proplázka po zahradě, ale to je asi tak maximum. Víc bych neriskoval ;-)

Viridisky ani psohlavce bych ven asi netahal kvůli zbytečnému stresu, příp. přijde kočka a :x: Větší a klidnější krajtu nebo hroznu proč ne, ale hlídat přehřátí na přímém slunci, nachlazení v chladnu atd. Hadi ale většinou nejsou moc slunce-milující tvorové, tak mi to venčení připadá spíš zbytečné..

Psohlavci nemají rádi ani zářivkové osvětlení natož sluneční paprsky. Stres by byl asi taky problémem, zavisí ale taky o jaký druh se jedná apod. určitě je vhodnější nechat zvířata v ubikacích, na které jsou zvyklá. Jinak možností by byl snad celý strom obehnaný klecí, nikoliv nějaká klícka. V tomto případě je lepší se držet při zemi a nijak neexperiment. Jiný případ je slunění vašich mazlů jako PMB, B.C. apod. kteří jsou zvyklí na manipulaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru