Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Největší potrava kterou je schopný pozřít Boa constrictor

Ahojte, nevěděl jsem kam ten dotaz zařadit jestli do "Pokec" nebo sem, ale tak snad to nebude vadit...docela dost navíc mi strašila dospělá samice potkana (opravdu vážně nekecám půl kila měla...) a jediný kdo by byl ochotný ji zbaštit je můj 1,20m velký hrozna, užovce se zrovna moc nechtělo, dal jsem mu ji tedy...no kdyby ji dostala užovka tak nevím kdo by byl vítěz...ale z5 k tématu... jakou potravu myslíte že by byl dejme tomu dospělý (nominát a nějaký zakrslík ze skupiny imperátorů a tak...) boa složit a následně sežrat? Neberu případy když jsem někde četl že had se obrovitánskou kořistí udusil... Jen tak mě to zajímá, protože dospělou potkanici po několika potkáňatech sežrat v 8mi měsících mi příjde docela síla::) tak kdyby se někdo zapojil třeba očitým svědectvím či vlastními zkušenostmi;-):-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Se mas, ze si sehnal takovyho Big potkana...me se to nedari a nedari:-( Predpokladam, ze si mu ho da…
Lachesis 10.05.2008 15:27
Lachesis
jj taky jsem čuměl::) a to ve zverimu za 20 kč... no podle všeho hrozna na to že je to samec nebude…
AdamGabrys 10.05.2008 15:42
AdamGabrys
Ty brdo,no tak to teda mrkam na drat ::) tak to ja mam proti nim asi nějaky zakrsky :-D muj sameček…
Dejvhroznýšek 10.05.2008 16:26
Dejvhroznýšek
No ty ho mas ok, 120cm v 8-9 msiacoch je velmi vela, aj ked maju velkych rodicov, a zvlast ked je to…
DanKanFan 10.05.2008 16:53
DanKanFan
hrozna 6 8 roku a jdou do zeme?kde zijes????ja mam samici hrozny ktera ma 18 let vazi 22.5 kila a ma… nový
dankaffan 29.09.2010 14:31
dankaffan
na svou obranu musím říct že pouze jeden měsíc mi žral hrozna víc než by měl jen kvůli tomu že mi pa…
AdamGabrys 11.05.2008 10:36
AdamGabrys
Po takom potkanovy u mna nezerie aj 3 tyzdne, respektive aj po nieco menšom. Tiez je ta samicka star… nový
DanKanFan 11.05.2008 12:06
DanKanFan
to se uvidí jak dlouho to bude, minimálně ty dva týdny...pak podle toho jak seženu hlodavce, měl i d… nový
AdamGabrys 11.05.2008 12:38
AdamGabrys
Ver mi, ze had ti skor skape na prekrmenie ako od hladu. Podla mna a mojich skusenosti, ktore som ha… nový
DanKanFan 11.05.2008 12:57
DanKanFan
prostě si myslím že je to jako všude jonde: někdo je větší, někdo menší, spolužák měl už v 1. třídě… nový
AdamGabrys 11.05.2008 12:49
AdamGabrys
To je jasne, ze rozdiely su, ale ked uz je to taky extrem ako napriklad ten tvoj spoluziak, tak to u… nový
DanKanFan 11.05.2008 13:00
DanKanFan
tak tomu nevěřím že by je dohnal ve dvou letech, je známé že nejvíc expanzivní růst probíhá do první… nový
AdamGabrys 11.05.2008 13:09
AdamGabrys
Ale tak poucky o raste mladych hadov mi hadam nemusis hovorit. Ale kedze mu do roka chyba este stvrt… nový
DanKanFan 11.05.2008 13:22
DanKanFan
to ze je v 9 ti mesicich tak velky neznamena ze jhe to nejaka porucha!!!cvetli jste dobre ze to je z… nový
dankaffan 29.09.2010 14:25
dankaffan
3,80m nový
dankaffan 29.09.2010 14:31
dankaffan
Mam 8letého 1,0 "hrozno domácí", má něco přez 2 metry (2,30 tipuju, neměřim ho). Většinou ho teda kr… poslední
Aurifer 29.09.2010 15:12
Aurifer

Se mas, ze si sehnal takovyho Big potkana...me se to nedari a nedari:-( Predpokladam, ze si mu ho daval mrtvyho ne?:-)
Ono tezko rict jak velkou potravu by dokazal dospelec sezrat...
120cm na 8mesicu je good:) nak tak podobnou velikost mel ten muj...uz si nepamatuju kolik presne. Mozna i o nakej ten chloupek vic

jj taky jsem čuměl::) a to ve zverimu za 20 kč... no podle všeho hrozna na to že je to samec nebude z nejmenších:-D mamina měla kolem 3 metrů a tatík 2,5m, jinak baštil ho živýho, ale obdržel jeden sekanec drápem...tak je na ubrouscích radši...sice má čisto ale jistota je jistota :-) příště toho potkana radši...:-x

No ty ho mas ok, 120cm v 8-9 msiacoch je velmi vela, aj ked maju velkych rodicov, a zvlast ked je to samec. Taky hady sa doziju 6-8 rokov a idu do zeme. Ja mam teraz jednu mladu samicu boa a ma 90cm v 9 mesiacoch a to je samica. Krmena je striedmo samozrejme, ale uz v 80cm dokazala zozrat skoro dospeleho potkana, samozrejme potom nedostala nic 3 tyzdne. Zvysne boa uz od 1,5m mi zrali kralikov. Samozrejme zasa s velkymi prestavkami, radsej nech su trocha hladni ako prezrati a na skapanie.

hrozna 6 8 roku a jdou do zeme?kde zijes????ja mam samici hrozny ktera ma 18 let vazi 22.5 kila a ma 3,70 m.tak proc tady strasis lidi ze had pojde v 6 nebo 8 letech?!!!spamatuj se radeji a nerozdavej moudra kdyz tomuz nerozumis.hroznysi maji normalni vahu az do 40 kg jen at vis.ale za tech 20 roku to nevedet to je zajimave.

Po takom potkanovy u mna nezerie aj 3 tyzdne, respektive aj po nieco menšom. Tiez je ta samicka stara 9 mesiacov, ale zrat uz nedostava pod 14 dni, a aj to jej striedam, malu korist, potom velku, obcas dostane aj iba vacsiaho medvedika mastomysi a tyzden nic, potom zasa nieco vacsie a 2 tzdne nic. Stale to ma striedane, ani v prirode nezerie stale a rovnako. Takymto systemom krmim vsetky moje hady, a tak jeden Boa co mam ma uz 17 rokov a myslim, ze si este par peknych rokov pozije. Pre 9 mesacneho je podla mna kazdych 10 dni uz vela, staci mu menej a po tom potkanovy aspon 3 tyzdne utrum.

Ver mi, ze had ti skor skape na prekrmenie ako od hladu. Podla mna a mojich skusenosti, ktore som hadam teda za tych necelych 20 rokov nabral, si myslim, ze sa vacsinou krmi az moc. Aj to tvrdenie, ze do roka krmit raz tyzdenne, je podla mna nedobre. Nemusi so mnou kazdy suhlasit, ale moje skusenosti su take, taktiez aj viaceri chovatelia, s ktorymi som toto rozoberal sa so mnou zhodli, ze prichadza ku zbytocnemu prekrmovaniu. Hady v prirode naozaj nezeru tak casto ako si myslime. A ani mlade. Krm vtedy, ked na hadovy uvidis, ze uz je hladny, ked aktivne lozi a hlada potravu. A aj to ho nechaj niekolko dni, jemu to iba prospeje, neriad sa svojimi pocitmy alebo tym kedy zozenies potravu, po takom velkom potkanovy ho naozaj nechaj aj cez 3 tyzdne bez potravy. Iba mu tym pomozes. Zlepsi sa mu travenie, precistia creva, a celkovo metabolizmus lepsie funguje. Casto sa spomína aj nehybnost u Boa, ale aj u druhych hadov, ale to sa nieje comu cudovat, ked su stale nazrate, potom len lezia a travia, a to im veru velmi nepomaha. Podla vyskumov radiovym sledovanim, dokazu Boa kvoli potrave prejst naozaj velke vzdialenosti, co dost odporuje tvrdeniam niektorych chovatelov, ktori hovoria o nepohyblivosti. Ale to je sposobene nadmernym krmenim a malym priestorom. Uvidis, ze ked ho budes krmit menej tak mu to bude iba prospievat a porastie pomalsie, ale zasa bude dlhsie zit a to o dost dlhsie ako pri prekrmovani. Zasada je, ze pri hadoch netreba pocuvat ludsku logiku, oni maju uplne iny svet a metabolizmus ako my.

To je jasne, ze rozdiely su, ale ked uz je to taky extrem ako napriklad ten tvoj spoluziak, tak to uz je niekde chyba zdravotna, nemusi to byt prekmovanim ale chorobou. Mat v 6 rokoch 150cm to je skor asi o poruche stitnej zlazi. Co teda tiez nieje zrovna zdrave a smerodatne.

U rodicov toho 120cm Boa bola spomínaná dlzka samca 2,5 metra tusim a samice 3m. Ked ich mlade ma v 9 mesiacoch 120cm tak ich rozmer dobehne kedy? v 2 rokoch?

tak tomu nevěřím že by je dohnal ve dvou letech, je známé že nejvíc expanzivní růst probíhá do prvního roku života...a je to tím aby zvíře v přírodě co nejrychleji narostlo a neobávalo tolik se predátorů... někdy se hned nemusí ve všem hledat nemoc a porucha... řekl bych že ten kluk je zdravý jako řípa...takže asi tak...a teď bych byl rád kdyby se to tu vrátilo z5 k tématu a nerozvíjelo se dál téma: "Adame Adame, dostaneš na holou":puff::beer:

Ale tak poucky o raste mladych hadov mi hadam nemusis hovorit. Ale kedze mu do roka chyba este stvrtrok, cize 3 mesiace, tak tymto tempom bude mat cca 1,5 metra v roku. A to teda urcite nieje v poriadku, pretoze aj ked sa mu rast spomali, tak do tych dvoch rokov bude mat 2 metre bez problemov, skor si myslim, ze viacej. A to uz je skoro na velkosti svojho otca. Mne je to jedno krm si ho ako chces, ja som chcel len poradit. Len tymto stylom potom stale vznikaju otazky o chorobach a podobne a pritom to je zbytocne. A to ze ti ten kamos nepovedal, ze mu nieco je, neznamena ze to je aj pravda, pretoze vzdy pri takomto extreme je to o nejakej poruche, ci uz je to velky alebo maly rast. To je ista vec, 6 rocne decko ktore ma 1,5 metra teda urcite nieje normalne a prirodzene.

to ze je v 9 ti mesicich tak velky neznamena ze jhe to nejaka porucha!!!cvetli jste dobre ze to je z 3 metrove samice tak to muze byt taky v genech.zalezi take jaky je to druh boa jestli je to imperator ta samice tak ta delka mladete je v genech a bude z neho taky monstrum jako mama.pokud je to boa c.tak to je normalni delka.muj boa C.mel v 6 mesicich 85 cm.to je uplne nic.ted je mu 7 let a ma 3,80 cm.a to uz je narez.tak ze vsechno je v genech tech rodicu.zadne ze neco neni v poradku.to ze je tak velky tak je nejak nemocny nebo zmutovany???????!!!!!!!tak ze klidek a niceho se nebat.cim vetsi had tim je to super.ale pravda:neprekrmovat,had vydrzi misto 15 roku 25 let.

Mam 8letého 1,0 "hrozno domácí", má něco přez 2 metry (2,30 tipuju, neměřim ho). Většinou ho teda krmim morčatama, protože tech mam doma dost. Ale zvládne v pohodě králíka. Takže když je králík, tak králíkem. Krmim znova když začne šmejdit, což vychází tak 1x za měsíc. Když byl mlaďas, tak dostával žrát 1 týdně až 1x 14 dní, teď jen 1 měsíčně a je ok.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru