Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Breberky v podestýlce

Když ono se to lehce řekne vyfotit, ale zato hůř udělá, vypadá to jak bílej rozmazanej flek :-( nezastaví se to ani na vteřnu... tak já nevim. V článku by tomu odpovídalo asi toto: Dalším typem roztočů, vyskytujících se v teráriích, je skupina detritofágů, kteří se živí organickým odpadem (bílí nebo nažloutlí roztoči). Ve vlhkém substrátu se zbytky potravy nebo neodklizeným trusem se jich může v krátké době namnožit obrovské množství. Jejich přítomnost chovaná zvířata pouze obtěžuje svým pohybem, ve větších množstvích mohou znehodnocovat předkládanou potravu.
Jediné ale co by tomu nasvědčovalo je vlhký substrát, protože jsem včera rosila a ty roztoče jsem dnes našla pod keramickým úkrytem, který dost vodu nasaje.
Pak už jedině půdní hlístice nebo zemní roztoči. Je možné, že zbytečně plaším, ale nerada bych něco zanedbala. Podle všech článku co jsem pročetla by paraziti na hadech měli mít barvu černou nebo černošedou, je ale možné aby byli i barvy bílé???
Rodina je uplně šílená, protože udajně je to podobný nějakým muňkám, který bývají na slepicích, ale jak by se tam asi dostalo něco ze slepice to by mě teda fakt zajímalo. Takže to předem vylučuju, jinak bych se musela jít vydezinfikovat taky. No, ale alespoň místo té fotky je to údajná podobnost. Jinak ta velikost je spíše max 1mm.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny