Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem spaní

Jasně, našel jsem špatný grafy, uvědomil jsem si to pozdě - jde o to, že u toho Gločka nejde najít jinej graf než na jejich webu - tudíž ne moc objektivní. Nicméně z toho grafu je aspoň poznat rozdíl mezi modrou a červenou "barvou" u těch produktů, i když jsou si hodně podobný. Navíc u kompaktů nikde neudávaj světelnej tok a index podání barev.

edit// tak jsi mě dostal lucifere :)), našel jsem v US veterinárním časopisu EXOTIC bombastickou studii ohledně osvětlení plazů, nemůžu to sem dát je to 3MB PDFko, ale čistě podání barev u testovaných kompaktů a plnospektrálních lineárních zářivek je téměř shodný :)) (krom té červené). Co je ale odlišný je teplota barev a index podání barev (Ra), kde jsou na tom líp ty trubice. Kompakty zase nabízí mnohem víc UVA a samozřejmě UVB, který plnospektrální "neuvb" trubice vydavájí jen zlomek. Bohužel tam není výčet konkrétních produktů, takže v tomhle oponovat nemůžu.

Nicméně do těch odchovovejch terárek by ani nemělo cenu rvát nějakou trubici, o tom žádná ;-). Jinak to PDFko můžu poslat, myslím, že je to dost zajímavý.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny