Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vit B bych videl jako pomerne dulezity u rybozravych hadu. Do teto skupiny patri napr. uzovky Thamno…
Redsnake 25.05.2008 15:57
Redsnake
tusim, ze v nejvyssi mire kaprovite ryby Sice se budu opakovat, ale k tomuto ještě jednu poznámku.… poslední
Hugo 26.05.2008 10:59
Hugo

Vit B bych videl jako pomerne dulezity u rybozravych hadu. Do teto skupiny patri napr. uzovky Thamnophis, ktere jsou-li krmeni zmrzenyma rybama dlouhodobe maji problemy s nedostatkem vit. B.Cely problem je pomerne jednoduse resitelny, bud nepouzivat jako hlavni zdroj potravy rybi maso.(tusim, ze v nejvyssi mire kaprovite ryby)
Vit B je take mozno podavat jako podpurny prostredek pri ruznych poranenich, ci pro zvyseni chuti k jidlu, da se predpokladat i lepsi rozmnozovaci projev....hypervitaminoza neni znama, prebytky vit B se snadno vylucuji z tela se zbytky potravy.

tusim, ze v nejvyssi mire kaprovite ryby

Sice se budu opakovat, ale k tomuto ještě jednu poznámku. Krom kaprovitých ryb, se udává obsah thiaminozinu (či jak se to nazývá) také v rybách, okounovitých a rybách mořských, dále pak v plžích mlžích a hlavonožcích. To neznamená, že v jiných rybách není, ale jen, že se udává jen u pro člověka hospodářsky významných druhů a nikoho nenapadlo sledovat jeho množství a platit výzkum u mihulí, hrouzků, střevlí, pavích oček, žab, čolků či žížal a šneků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru