Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem cvrčci banánoví - nežerou

Včera jsem si koupil ve zverimexu několik cvrčků banánových. Vypadají celkem živě a zdravě, ale vůbec nežerou.:-/ Dávám jim listy pampelišky, psí granule (celé), piškoty (zase celé), ovesné vločky, kousky chleba a pšeničný šrot. Vždycky si jen párkrát kousnou a jdou pryč. Nevíte co dělám špatně?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak dneska ráno jsem nalezl několik mrtvolek.:-( Takže to znamená, že radši umřou než aby jedli.
Eragonxx 08.06.2008 09:14
Eragonxx
Ono se to nezdá, ale takovej cvrček je docela náchylný zvířátko.Nepíšeš podmínky chovu.Ale ve zveráč…
cejna 08.06.2008 09:27
cejna
No chovám je ve velkém průhledném plastovém boxu. Není zvrchu zakrytý, protože cvrči (naštěstí) nedo… poslední
Eragonxx 08.06.2008 09:43
Eragonxx

Ono se to nezdá, ale takovej cvrček je docela náchylný zvířátko.Nepíšeš podmínky chovu.Ale ve zveráčích bývají cvrčkové občas v těch krabičkách hodně dlouho,nikdo nevybírá mrtvolky a mají tam vlhko.To je ideální na výskyt různých roztočů a plísní, který cvrčky spolehlivě zabijí.Tak chyba nemusí být ani na tvojí straně.Potrava kterou jim předkládáš je OK.Doporučuju ti kupovat kvalitní cvrčky na tera burzách nebo objednat na www.acheta.cz, nebo od pana Jakoubka na www.terins.cz

No chovám je ve velkém průhledném plastovém boxu. Není zvrchu zakrytý, protože cvrči (naštěstí) nedokáží po hladkém plastu vylézt. Vůbec je nerosím, ale dal jsem jim napáječku. Teploty mají zatím nižší (20-25stupňů), ale už jsem si objednal topný kabel. Budu nejspíš dost stresovaní, protože je celkem často přenáším. Naštěstí jedna samička nakladla vajíčka, takže mám snad zajištěnou budoucnost chovu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru