Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vejce - oddělování a následná péče

Jako tradičně řeším klasický problém se slepenými vejci s jedním co je špatné. Normálně je odděluji co se dá (prostě odstraním co možná největší část špatného vajíčka) a vzniklé místo posypu nějakým vysoušecím práškovým preparátem (třeba i s desinfekčními účinky). Nikdy jsem neměl problém, ale zajímalo by mě, jak to řeší ostatní :) Vím, že tady taková věc byla už řešena, ale nenašel jsem. Jak to řešíte? :)

VH

Předmět Autor Datum
Jak u krajt tak užovek špatné vejce neodděluji, mnohdy to ani neni technicky možné. Pouze odstraňuji…
drobek 11.06.2008 18:57
drobek
Jééé, já to asi špatně napsal. Normálně to nedělám, to je hloupost - ale to se vám nestalo, že byla…
VH 11.06.2008 19:07
VH
Na to přesně odpovídám já neoplozená vejce neodděluji. Platí co sem psal výše. U Python curtus se mi…
drobek 11.06.2008 20:11
drobek
Aha, díky :) Já vždycky myslel, že to bude potíž - plíseň je plíseň. Díky. VH poslední
VH 12.06.2008 12:42
VH

Jak u krajt tak užovek špatné vejce neodděluji, mnohdy to ani neni technicky možné. Pouze odstraňuji mechanicky plíseň a nikdy se mi nestalo že by se od něho zkazili ostatní vejce. Popravdě řečeno jste první o kom slyšim že vejce odděluje.

Na to přesně odpovídám já neoplozená vejce neodděluji. Platí co sem psal výše. U Python curtus se mi stalo že samice nakladla vejce do kuželu cca 24 a v prostřed toho slepence bylo neoplozené vejce ikdyž celé splesnivělo ostatních se to vůbec nedotklo a líhnivost 100%. Neodděluji je ani když to jde a neznám nikoho kdo to dělá. neni to potřeba. To je samozřejmě můj názor pokud vy je chcete oddělovat je to zase vaše skušenost.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru