Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem začínám s chameleonama jemenskýma

ahoj příští víkend budu dělat terárium 130x80x80cm(dxvxh)vim pro chameleony by bylo lepší udělat terárium na výšku ale nemám na to místo...terárium bude mít asi 800litrů,chtěl bych do něj chameleony jemenské,ale někde jsem se dočetl že nejsou vhodné pro začátečníky je to tak?terarijní zvířata jsem totiž nikdy nechoval a nerad bych chamíkům ublížil.ale myslim si že nebude problém když budu dodržovat teplotu,vlhkost,a správnou stravu hlavně dostatek vápníku.chtěl bych samičku+samečka(v teráriu to bude připravené na rozdělovací příčku kdyby náhodou byly agresivní tak aby mohli být zvlášt).moc děkuji za odpověd ahoj

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
terárium 130x80x80cm(dxvxh) Pro dva jedince opravdu stačit nebude.Nepsal jsi kolik jich chceš mít t…
Dasta 16.06.2008 16:45
Dasta
Pro pár s tím že budou oděleni - terárium na půl stačí 100x60x100cm. ;-)
Hans 16.06.2008 16:50
Hans
budou oděleni Je pravda,že se navzájem nesnesou,ale když se koukneš (nechci to nějak přirovnávat)do…
Dasta 16.06.2008 19:32
Dasta
jemenaci jsou vuci sobe velmi agresivni a pokud nemaji prostor k ustupu, mohou si i dost ublizit. Po…
JaBula 16.06.2008 20:37
JaBula
jemenaci jsou vuci sobe velmi agresivni Hans,Dyk jsem to říkal:-p:-D.....Potřebují velmi velké terá…
Dasta 18.06.2008 07:35
Dasta
zdravim, ja bych doplnil jen takovou malou poznamku....Specialne jemenaci nepotrebuji az tak caste r… poslední
Redsnake 21.06.2008 19:31
Redsnake

terárium 130x80x80cm(dxvxh)

Pro dva jedince opravdu stačit nebude.Nepsal jsi kolik jich chceš mít tak jsem napsal pro dva.Pro oba jedince MINIMÁLNĚ 120 x 120 x 150cm (délka x šířka x výška).

vim pro chameleony by bylo lepší udělat terárium na výšku ale nemám na to místo

Pokud nemáš odpovídající terárium na tyto krásné ještěry,tak si je ještě nepořizuj!Když to víš,tak nevím co řešit.

budu dělat

Když to budeš dělat ty,tak proč to neuděláš na výšku? 130X80X80 (v,š,d)nebo jaké máš materiály nebo prostě celkově?Třeba se s tím něco dá udělat....

jemenaci jsou vuci sobe velmi agresivni a pokud nemaji prostor k ustupu, mohou si i dost ublizit. Pokud je v prehlednem (myslim tim nezarostlem) terariu par (ze by dal nekdo k sobe 2 samce - nasledky radeji nechci domyslet), samec bude samici stale obtezovat kvuli pareni, branici se samice dokaze tez silne pokousat sveho partnera. Navic - pri spolecnem chovu hrozi nevhodne predcasne napareni samice. Ani chov dvou samic pohromade neni idealni. Pokud si primo neublizuji, jedna samice obvykle strada, hubne a muze i uhynout. Casto staci uz jen fakt, ze na sebe zvirata jen vidi treba pres sklo. Co se tyka zverimexu - tam se zvirata obvykle moc dlouho neohreji (tj je brzy odkoupen utlacovatel nebo submisivni zvire), navic to byvaji casteji mladata, ktera jeste nejsou tolik teritorialni. Pokud tedy spolecny chov chameleonu, tak pouze v dostatecne velkem a zarostlem terariu, kde jsou vytvoreny pro kazde zvire idealni vyhrivaci mista oddelena tak, aby na sebe zvirata nevidela. Ani tehdy to vsak nemusi dobre dopadnout. Prinasi to s sebou mnoho problemu, ktere zacatecnik nemusi vcas rozpoznat.

jemenaci jsou vuci sobe velmi agresivni

Hans,Dyk jsem to říkal:-p:-D.....Potřebují velmi velké terárium jak už psal JaBula....No nevím nevím pro začátečníka:-/.....Já si na ně teda netroufnu,protože potřebují každým dnem rosení atd.....to člověk nemůže jet ani na "dovču"....:beer::beer::beer:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru