Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovky & vodojem

Obávám se, že když se na někoho zaměří (ČIŽP a AOPK), tak se pro ně dotyčný člověk logicky stane středobodem vesmíru. Navíc, když toho holt člověk chová víc, a není úplně malý "druhořadý" chovatelíček s jednou želvičkou, tak je prostě automaticky podezřelý (ale nemělo by to tak být). Předpokládám, že většina ostatních malých chovatelů takové problémy nikdy mít nebude. Alespoň nevím, že by se tohle někde aplikovalo masově, spíše půjde o výjimky, ne?. Navíc je to i o konkrétních lidech z ČIŽP a AOPK, jakým způsobem se chovají (respektive do jaké míry jsou ochotni "buzerovat").
Já třeba u naší ostravské ČIŽP vím, že opravdu dělají dobře i ochranu a snaží se, jak můžou.

Ale to už je mimo téma.

Je to věc nás všech a tlak veřejnosti dokáže překonat ledasco, často i vlastnická práva k pozemkům atd. neustálým otravováním vzbudí zájem i dotyčného provozovatele.
Jasně, ale je nutné znát lokaci toho vodojemu. Co jsem se díval na web SČVK, tak spravují přes 1000 vodojemů. Otravovat lze, ale když už, tak aspoň smysluplně. Psát jim emaily typu, v "někajém" vašem vodojemu z ticíce se topí plazi prostě nic nevyřeší a pochybuji, že potom někoho vyšlou, ať oběhne všech 1000 vodojemů, aby to ověřil.
Jak jsem psal, ten první krok prostě musí udělat ten konkrétní člověk, co o tom ví. Pokud se ten problém nelokalizuje, tak řešit nejde. A ať se na mě dotyčný nezlobí, ale čekat, že se z nás ostatních stanou detektivové a budou hledat dotyčný vodojem (jak jsem pochopil ještě navíc na soukromém pozemku) je alibismus.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny