Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovky & vodojem

To co uvádíte jako alibismus jednotlivce, to já naopak beru jako alibismus kontrolních orgánů, přeci nemohou čekat, až zaměstnanec podobné firmy přijde a řekne "tady se dějě to a to, tam a tam, pojďte já vám, až budete mít čas, vše ukáži a vysvětlím " a takříkajíc jim celý případ šoupne pěkně prostřený na talíř. Neslyšel jsem ještě o případu, kdy by podobné čekající organizace dokázali zajistit beztrestnost takového naivky.
Já o takovém případu vím, nicméně uhájit si to ten člověk musel sám, a taky uhájil. (AOPK ani ČIŽP ale nemají v popisu práce zajišťovat beztrestnost daných lidí, nebo je hájit u zaměstnavatele. To jim nelze vyčítat.) Pokud si každý bude říkat, že nic nezmůže a všichni se potenciálně "bojí" něčeho domoci, tak se nelze divit, že si velké společnosti s takovými věcmi nelámou hlavu, protože ví, že všichni budou raději držet hubu a nic si nedovolí. Ale tohle je věc každého jak k tomu přistupuje a v jakých podmínkách se nachází, na čem mu záleží a co si nechá líbit.

Nebudu už mít čas tuhle diskusi rozvíjet (zítra ráno vyjíždím na měsíc na Bakááááán do terénu 8-) ) , a taky tyhle obecné diskuse většinou k ničemu nevedou. Celkově s tím co jste napsal souhlasím. Ale sám jsem nedávno (s výpomocí další osoby) podával podnět na ČIŽP, a kdyby se mi někde v okolí stalo něco podobného jako s tím vodojemem, tak to klidně udělám znova, protože teď už vím, že to není nic složitého a může (zvládne) to udělat KAŽDÝ. Až toto někdo udělá u toho vodojemu, a přesto nedojde k nápravě, tak můžeme nadávat (pro tento konkrétní případ) na ČIŽP, ale jinak je to jen mlácení prázdné slámy a ztráta času všech nás co tu diskutujeme. Chce to konkrétní čin konkrétního člověka, a jak jsem psal už nějméně 2x, domnívám se že bez znalosti konkrétního místa to bude problém (ale kdo ví, možná se pletu).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny