Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gravidní Pandinus imperator

Dobrý den

Mam doma gravidni samici pandinus imperator. Mladé drži v sobe zhruba tak uz 4.měsíc vím že porod dokaže zadržet az na 15 měsíců, ale prave me zajímá jak je to se svlekanim u té mé gravidni samice? to se během březosti nesvleka? V tera ma 30°C, dostatecnou vlhkost, dva ukryty. samce jsem oddelil kvuli častym potyčkam, je hodne aktivní pokazde kdyz polevam substrát(drcená rašelina), tak vyléza z urytu a miří ke mne ale opatrne. Ake to je u ní zcela normalní. Takze jen cekám kdy mi samice porodí mladé.

Děkuji za jakékoliv odpovědi.

Toman

Předmět Autor Datum
nejedná se jen o zadržení porodu,březost u pandinusů nebude nejspíš nikdy kratší než 8-12měsíců a ce…
Nery 14.07.2008 01:13
Nery
tak me ta moje semace jeste neprijde ze je dospela jako podle toho co pisou na netu tak ma mit v dos…
Hroznys.18 14.07.2008 21:41
Hroznys.18
No pokud se pářila,je gravidní tak dospělá je ! Velikost určitě není znakem dospělosti a je velmi in…
Ondra Machač 15.07.2008 15:13
Ondra Machač
aha tak to jsem netusil myslel jsem ze musi dorust urcite velikosti myslim kolem tech treba 15cm tak… poslední
Hroznys.18 15.07.2008 22:02
Hroznys.18

nejedná se jen o zadržení porodu,březost u pandinusů nebude nejspíš nikdy kratší než 8-12měsíců a ce se týče toho svleku to myslíš vážně???jako vtip dobrý no a jestli to nebyl vtip,tak tady mas odpoved : Proto chovám raděj babouky,štír se svleče do dospělostní velikosti a pak už jen chřadne a připravuje se na smrt,odpadavaj mu kousky nohou až káchne,to pavouci se slíkaj furt dál.

No pokud se pářila,je gravidní tak dospělá je ! Velikost určitě není znakem dospělosti a je velmi individuální.
Jinak co se týká svlíkání u pavouků,tak to není úplně pravda.V dospělosti se svlíkají jen samice a to těch pavouků,které žijí více let (sklípkani,stepníci...). U samců se jedná o vzácný jev, který byl zatím pozorován jen u sklípkanů (Theraphosidae). Takže většina pavouků se vlastně v dospělosti nesvlíká. ;-)

aha tak to jsem netusil myslel jsem ze musi dorust urcite velikosti myslim kolem tech treba 15cm tak pak je dospela a pripravene k pareni ale jak sam ted vidim tak se mi to nepotvrdilo. Ale je fajn ze mi to nekdo vysvetlil takhle. Díky moc;-) no samice je pekne aktivni jednou jsem tam zkusil dat zpet samce jsem si myslel ze se jim bude "styskat" ale opak byl pravdou hned ho zacala prohanet po tera a tak jsem ho opet premystil zpet tam kde byl predtim. to jak mi porodi mlade tak bude cekat az se svleknou na matce a pak ja se z ni rozlezou tak je posbiram setl jem ze maji tendenci se zahrabavat v hlubem substratu. takze to pak bude asi fofr:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru