Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem mech v terarijních chovech

Zdravím vespolek,
nemá někdo z vás chovatelů, jakékoliv kladné nebo záporné zkušenosti ohledně mechu v teráriích? Já jsem si skočil do lesa a nějaký si domu zanesl (řekl bych, že rašeliník), protože chovám strašilky, kudlanky, mnohonožky a brouky, a chtěl jsem zkusit nějaký do terárek umístit, nejen kvůli tomu, že udržují vlhkost, ale také z estetického hlediska. Teďka jsem ho radši dal do samostatné nádobky, protože se bojim, že by tam mohly být plísně, nebo jakýkoliv breberky... Tak jsem na vážkách. Za jakýkoliv ohlas budu vděčný. Díky

Předmět Autor Datum
Ahoj já měla mech v terárku a moc se mě neosvědčil.Jakoby vysychal a hned byl taky zaházený substrát…
orminka 18.07.2008 22:01
orminka
diky za nazor, pokud bude vic lidi s podobnym nazorem, tak ho nepouziju
šašek.počmáranej 18.07.2008 22:12
šašek.počmáranej
Zdravim, nemyslim si, ze by mech z burzy byl nejak bezpecnejsi nez mech z lesa...Ja osobne nepovazuj…
Redsnake 19.07.2008 10:28
Redsnake
já ho měl z lesa, ale u hada (regiusky)...... nebyl žádný problém (měl jsem ho tam asi 2 měsíce). Vy…
FildaV 18.07.2008 22:19
FildaV
Já mám mech v terárku u mimin E.g.albino striped už pěkně dlouho a je pořád barevný, je z lesa, je t…
Hans 19.07.2008 09:14
Hans
mravencu jsem se taky zbavil a tak zvazuju, ze to preci jenom zkusim. Jinak vsem zucastnenym zatim d…
šašek.počmáranej 19.07.2008 21:08
šašek.počmáranej
Dovolím si toto vlákno oživit: používám rašeliník u suchozemských afrických plžů a až na ty mušky, c…
Nerous 01.10.2010 11:41
Nerous
Já můžu mech jen doporučit, používám ho jak u sklípkanů, štírů, staršilek, tak u mnohonožek a je to… poslední
Haboš 01.10.2010 16:49
Haboš

Ahoj já měla mech v terárku a moc se mě neosvědčil.Jakoby vysychal a hned byl taky zaházený substrátem a nevydržel dlouho zelený.Kupovala jsem ho na burze.Mechu z lesa bych se bála kvůli nějakým breberám.Ale to je můj názor,někdo může mít s mechcem dobrou zkušenost.

Zdravim, nemyslim si, ze by mech z burzy byl nejak bezpecnejsi nez mech z lesa...Ja osobne nepovazuji za nebezpecny ani mech z prirody, ale preci jen i na burzach prodavany mech je natrhany v lese....Co si budem vykladat, urcite to nepestuji prodavajici ve sklepe v hygienickych podminkach:)Jinak mech jsem mel at uz u sklipkanu, hadu a dendrobatek a vsude super, jen je fakt, ze je pomerne narocny na vlhkost a rad presycha....

já ho měl z lesa, ale u hada (regiusky)...... nebyl žádný problém (měl jsem ho tam asi 2 měsíce). Vylezl z toho jen pavouček (asi 2mm velký), který zlikvidoval malinké mušky, co se množily v terárku. Takže víc jak 100% spokojenost. Teď ho tam nemám (vždy, když jsem v lese, tak na něj zapomenu :-D)

Já mám mech v terárku u mimin E.g.albino striped už pěkně dlouho a je pořád barevný, je z lesa, je to rašeliník, byli v něm mravenci ale ty jsem vyklepal... Pod mechem mám danou rašelinu jak u mně tak i u mimin absolutní spokojenost co chvíli je vidím buď v mechu nebo když mech oddělám jsou zahrabáni v rašelině ;-).

Dovolím si toto vlákno oživit: používám rašeliník u suchozemských afrických plžů a až na ty mušky, co si s tím občas zatáhnu, jsem s ním naprosto spokojená.

Zajímalo by mě, jak dlouho vám mech v terárkách vydrží, tj. nejdelší doba jeho použitelnosti? Já ho mám bud na rašelině nebo lignocelu nebo na korkové kůře a ted pokusně i květináčich u dvou kytek. V nějakých terárkách je relativně světlo, protože jsou kousek od okna, v jiných je dost tma. Z toho co sjem tu vyčetla předpokládám, že tam kde je tam dlouho nevydrží.

Ještě mám vlhký rašeliník na balkoně jen tak v přepravce. Doufám, že tam takto uskladněný nějakou dobu (měsíc dva?) také vydrží, než ho dám do terárek.

Já můžu mech jen doporučit, používám ho jak u sklípkanů, štírů, staršilek, tak u mnohonožek a je to nejen hezká dekorace, ale i dobrý "udržovač" vlhkosti. Třeba u mnohonožek ho mám v misce, kam denně dolévám vodu a monohonožky častokrát leží přímo v misce, tudíž na nejvlhčím místě terária. Jinak k pavoukům a štírům je lepší bělomech, ten má pod sebou ale radši trošku nějaké drenáže (štěrk atd...) než aby ležel přímo na rašelině nebo lignocelu. Jinak se mi ještě nestalo, že bych si s mechem do terárka zavlekl nějakého živočicha, který by dělal nedobrotu. Snad jen pár stínek nebo chvostoskoků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru