Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem P.curtus

Zdravím
Před 3 týdny sem si koupil P.curtus...ale vůbec nechce žrát.Ale chlap,od kterýho sem ju koupil říkal,že mu normálně žere..mám jí už násilně nakrmit,nebo mám ještě počkat ?
Terko má 60 60 60 cm d š v...má tam ukryt,větev,a mech se substrátem,kterej je pořád vlhký.

Předmět Autor Datum
Napis jeste teplotu. Kdy, jak a cim se snazis krmit. No, v neposlednim rade zalezi na chovateli, na…
mat-fyz 23.07.2008 12:04
mat-fyz
U některých hadů se to stává často, že po změně prostředí určitý čas odmítají potravu. Osobně se mi…
anakonda 23.07.2008 12:21
anakonda
Teplota pod žárovkou je 35 stupnů a v terku je 22-26 stupnů Vlhkost je 80 procent Anakonda- Takže jí…
honzan 23.07.2008 12:49
honzan
Nech ji v terku, chce to čas, aby si zvykla. Jinak mládě bez újmy na zdaví vydrží v pohodě měsíc. Po…
anakonda 23.07.2008 13:42
anakonda
Ok,díky moc za radu Ona ukryt nevyužívá (vždy se zahrabe do substrátu) je to normální ? Jinak většin…
honzan 23.07.2008 14:56
honzan
Jj, curtusky se zahrabavaji. To je normalni. Jinak naprosty souhlas s anakondou. Co se tyce vyvrhu p…
mat-fyz 23.07.2008 15:49
mat-fyz
Curtuska potřebuje tmavý vlhký teplý terárium s dostatkem těsných úkrytů a naprostý klid jinak nežer…
drobek 23.07.2008 17:11
drobek
Ok..díky moc.
honzan 23.07.2008 20:35
honzan
choval sem jak brongersmai tak breitensteini a nepřipadá že by byly zrovna náchylný na stres. Jinak… poslední
cc 24.07.2008 17:35
cc

Napis jeste teplotu. Kdy, jak a cim se snazis krmit. No, v neposlednim rade zalezi na chovateli, na jeho serioznosti, ktery ti krajticku prodal. Mohla u neho zrat a taky ne. At uz to bylo, ......nebo je, jak chce, jinou, jak kladnou odpoved si cekat snad ani nemohl. Napis sem info a snad se neco podari hodit do placu.....

U některých hadů se to stává často, že po změně prostředí určitý čas odmítají potravu. Osobně se mi to stalo několikrát. Některé curtusky jsou dosti stresová zvířata. Často takto stávkují např. hroznýši dumerilovi, někteří hroznýšovci atd. Já se domnívám, že velký vliv na to může mít prostor a osvětlení. Měli byste si uvědomit, že většina chovatelů, co množí větší množství zvířat tak své odchovy má v plastových dózách v tzv. Rack systémech. Tyto systémy nejsou většinou osvětleny, pouze vyhřívány topným kabelem, zvíře se v malém prostoru, v šeru cítí bezpečně. Kdežto přemístění do velkého osvětleného terária může vyvolat stres, kterému nezabrání ani vhodný úkryt.

Teplota pod žárovkou je 35 stupnů a v terku je 22-26 stupnů
Vlhkost je 80 procent
Anakonda- Takže jí mám přemýstit do plastové dozy ?
Jinak sem zkoušel myš a křečka,chovatel říkal,že jí dával myši
p.s. Když sem jí koupil,tak po dnu vyvrhla 2 nestrávené myši.

Nech ji v terku, chce to čas, aby si zvykla. Jinak mládě bez újmy na zdaví vydrží v pohodě měsíc. Pokud po měsíci nepřijme potravu , tak bych ji nakrmil násilím (např. potkaním holetem). Potom bych to zase zkoušel (nejdříve 14 dní po násilném krmení, aby vyhladověla). Pokud opět po měsíci nepřijme potravu, tak znovu celý proces opakovat. Hlavně ji nech, co nejvíce v klidu, aby byla co nejméně rušena. Potravu jí nabízej večer, těsně po zhasnutí světel, kdy hadi začínají aktivovat.

Curtuska potřebuje tmavý vlhký teplý terárium s dostatkem těsných úkrytů a naprostý klid jinak nežerou. Doporučuji až bude stočená v klidu v úkrytu nebo zahrabaná vzít dlouhou pinzetu nebo peán do ní myš za ocas a dát jí to tak 5cm od čumáku. Takto sem krmil mláďata a bylo to bez problémů, když sem mláděti dal myš do terária často se stalo že tam s polu tábořili 2 dny každý na opačné straně a jediný výsledek byl hladový had a bobky od myši v teráriu. Jinak držim palce jsou to super hadi.
[fotocu3.jpg]
[fotocu5.jpg]

choval sem jak brongersmai tak breitensteini a nepřipadá že by byly zrovna náchylný na stres. Jinak co se týká dotazu autora tohoto příspěvku- jde vidět, že základem chovu zvířat je v 1. řadě informovanost, to si myslím, že bude problém jak vidím v následujících reakcích autora . Ale může se samozřejmě vyskytnout slabší zvíře. Zkusil bych dát mrtvou myš, položl na dno nebo z peánu, potkaní hole, těch možností je dost. Samec co sem měl reagoval na potravu tak, že jakmile znenadání zachytil kořist, vyrazil po ni, ale jakmile to nebylo v "momentu překvapení" nejevil o ni zájem a mohl sem tam s ní máchat 2 minuty. Někdo jinej by mohl mít problém, že nežere. S tím zvracením se asi bude jednat o stres, nevím jak si pokročilej terarista, ale pokud bych vzal v úvahu sebe před lety a neustálý vytahování zvířat z nadšení že je mám,pak by to mohl být ten důvod a teda stres. Co se týká substrátu pak ideální je vlhká rašelina nebo cipřišová drť. Teplota 28 st. s mírným lokální ohřevem, zastíněná nádrž

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru