Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chovatelské podmínky - Rhacodactylus ciliatus

Tak jsem si pořídila v neděli 5 dvouměsíčních prcků.
U chovatele byli v plastovém boxu, já je dala do malého terária. Hned se zabydleli.
Byli zvyklí žrát mikrocvrčky a banán. Dala jsem jim na dno terária mikrocvrčky do plastové krabičky (aby neutekli a já měla přehled, kolik toho sežerou) a rozmačkaný banán dostali na větvičku. Banán baští, ale cvrčky si ještě nedali. Sice kolem krabičky chodí a někteří do ni i vlezli, ale na cvrčky jen koukali a nedali si.
Jelikož chovatel, od kterého jsem ciliaty kupovala, odjíždí na dovolenou, chci se obrátit o radu zde. Mám ciliaty přendat do jednoduchého plastového boxu, kde jim pustím cvrčky volně tak, jak na ně byli zvyklí, nebo mám počkat, zda je začnou žrát z krabičky v teráriu? Sice žerou ten rozmačkaný banán, ale říkám si, jestli nestrádají, když byli zvyklí hlavně na cvrčky. Nechci je stresovat dalším přendáváním, proto bych poprosila o radu, jak postupovat.

Ještě mě zajímá jedna taková věc :-). Ciliaty mám v pokoji... večer se snažím být jenom při lampičce, ale někdy je potřeba rozsvítit. Může jim takové rozsvěcování škodit? Přece jen jsou to noční zvířata a říkám si, jestli na ně může mít občasné rozvícení nějaký negativní vliv.

Díky za rady, jsou to moji první gekoni a nechci nikde pochybit :-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny