Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva nádherná- nechutenství

Dobrý den, chovám dvě samice želvy nádherné(7 let) zatím jediný problém byl v začátcích chovu, a to nedostatek vitamínu A u jedné želvy (vyřešeno u veterináře) vím že to asi nemá žádnou souvislost, ale....... Tato želva již 13 dní nejí a začala být apatická, druhá želva je však naprosto v pořádku. Akvárium je vytápěné, osvětlené, dodávám pouze vápník, strava- nejvíce granule. Předem dík za radu.

Předmět Autor Datum
Ahoj, je potřeba hledat co je jinak - z tvého popisu nelze na něco usuzovat. Jsou vidět nějaké rank…
Arutha 30.07.2008 10:40
Arutha
Želva nemá žadné vnější příznaky, krunýř je tvrdý a správně zbarvený, kámen spolknout mohla (používá…
Tondaa 30.07.2008 11:22
Tondaa
Ty granule jsou v poho - ptal jsem se kvůli tomu, že někdo krmí kočičími apod a to není dobře. Jestl…
Arutha 30.07.2008 12:10
Arutha
Dovolím si nesouhlasit, krmit masožravou vodní želvu granulema mi nepřipadá v poho. Jako zpestření s…
malpolon 30.07.2008 12:17
malpolon
Tak, to jsem nějak zapomněl dodat - osobně krmím vším možným od šneků, žížal, ryb až právě po granul…
Arutha 30.07.2008 12:54
Arutha
Musím, se přidat k Malpolonovi, že granule nebudou zrovna ideální, i když jsou lepší než špatné krme… poslední
Hugo 30.07.2008 13:25
Hugo

Želva nemá žadné vnější příznaky, krunýř je tvrdý a správně zbarvený, kámen spolknout mohla (používám kameny o průměru cca 0.5cm), ale ještě sem neviděl ani jednu z želv že by zkošela jíst kameny, používám granule Reptile Pelletes. Chtěl sem se ještě zeptat po jaké době bych s ní měl zajít k veterináři. Předem dík.

Tak, to jsem nějak zapomněl dodat - osobně krmím vším možným od šneků, žížal, ryb až právě po granule. Vzhledem k tomu, že se tímto ale zabývám poněkud hlouběji, můžu zodpovědně říct, že jsou mizerné granule a kvalitní granule - a ty co jmenoval tazatel, patří spíš k tomu lepšímu průměru, ikdyž netvoří špičku.

co se, malpolone, týká krmení čistě granulemi, to je debata na "trošku" větší prostor, osobně mohu jen říci, že kvalitní granuláty bych rozhodně neposunul na "pouhý" doplněk. Ale třeba máte diametrálně odlišnou zkušenost.

Musím, se přidat k Malpolonovi, že granule nebudou zrovna ideální, i když jsou lepší než špatné krmení pouze masem.

Vzhledem k tomu, že se tímto ale zabývám poněkud hlouběji, můžu zodpovědně říct, že jsou mizerné granule a kvalitní granule

tímto se taky zabývám a zatím jsem zjistil jen, že jsou granule levné a granule drahé a mezi sebou se liší pouze barevným obrázkem na obalu. Poznat ty "pravé" tak je budu taky kupovat a docela by mne to zajímalo.

K původnímu dotazu mne nic nenapadá. To, že pár dní nežere problém není, ale že je apatická už jo. Zkus popsat pojem "apatická" přesněji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru