Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem petice

Rád bych k tomuto problému řekl pár svých postřehů a názorů.
Předně bych chtěl na začátek říci že psy chovám více než 20 let,momentálně mám 9 ti letého bulteriéra,a prací se zvířaty a jejich výcvikem (včetně psů)se řadu let živím.

Rozhodně jsem principielně proti jakýmkoli plošným zákazům,které jsou většinou nesmyslné,v praxi nejdou dodržovat a vedou ke kriminalizaci běžného občana. V podstatě všechno okolo jakýchkoli zvířat je téměř nedodržitelné,počínaje pravidly pro transport přez chov,výcvik až po prodej.

Na druhou stranu je potřeba rozlišovat zvíře a zvíře,psi jsou specifičtí tím,že na rozdíl od drtivé většiny ostatních chovaných zvířat přicházejí běžně a denně do kontaktu s ostatními cizími lidmi.

Je třeba si uvědomit,že ne každému je kontakt se psem příjemný,i když si ho nevšímá,jsou lidi kteří se psů bojí,v krajních případech z nich mají fobii,stále více přibývá alergiků,atd.

Přestože mám psa velmi dobře vycvičeného,na 100 procent za jeho reakce ruku do ohně nedám,a troufám si tvrdit,že kdo říká že psa dokáže na 100 procent ZA VŠECH okolností ovládat je LHÁŘ.
Mimochodem můj kamarád,několikanásobný mistr světa ve výcviku psů za svého dobrmana,se kterým vyhrál několik titulů mistra světa v tomto směru také nedokázal ručit....

V žádném případě se psů nebojím,ale párkrát už mi nebylo moc fajn,když se na mně vyřítil pes,pána maje v nedohlednu...představte si třeba 50-60 kilovou maminku na procházce s 2 dětmi na kterou se řítí 80ti kilový rotvailer....a pán bud v nedohlednu,nebo na psa huláká 50 metrů daleko....nemám děti,ani 50 kilo,ale je mi jasné že i když se nic nestane,do smíchu jí není...

Rozhodně si myslím že tento a jemu podobné jevy jsou bohužel více než časté,a my pejskaři si za hodně problémů můžeme sami.


Tím se nechci zastávat názoru,že psi mají neustále chodit jen na vodítku,ale zkuste se dívat na tento problém i z druhé strany....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny